Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Salarisadministratie uitbesteden: wanneer is dit verstandig?

Heb jij de taak om de salarissen van jouw werknemers uit te keren? Dan is het belangrijk om de administratieve taken op orde te hebben. Denk hierbij aan de administratie van personeelsgegevens zoals het bruto salaris en de premies die je moet afstaan aan de belastingdienst. Daarnaast is salarisadministratie erg belangrijk, denk hierbij aan hoeveel uren iemand heeft gewerkt en hoeveel salaris hij of zij verdient. Daarna mag het salaris uitbesteed worden op een wijze die correct is. Voor salarisadministratie uitbesteden geldt dat jij de mogelijkheid hebt om jouw onderneming te laten groeien indien dit op een goede manier gebeurt. Je houdt namelijk meer tijd over om te besteden aan andere taken. 

Uitbesteden van de administratie

Het uitbesteden van de salarisadministratie houdt simpelweg in dat een andere instantie jouw taken overneemt. Een salariskantoor is namelijk in staat om de administratie op orde te hebben en alle bijbehorende taken correct uit te voeren. Door te kiezen voor een professionele instantie voorkom je dat er fouten worden gemaakt. Mocht je de talenten of opleiding hebben om de salarisadministratie zelf te doen, geldt dat uitbesteding natuurlijk geen verplichting is. Het kost echter wel veel tijd en moeite om de salarissen van jouw medewerkers bij te houden en uit te keren. Door te kiezen voor het uitbesteden van salarisadministratie kan je prioriteit geven aan andere taken binnen jouw bedrijf. 

De bijbehorende taken

Indien je besluit om zelf te kiezen voor salarisadministratie is het belangrijk om dit begrip goed te bestuderen. Salarisadministratie gaat namelijk samen met vele financiële en administratieve taken die betrekking hebben op het personeel en het salaris waar zij recht op hebben. Dit dient bijgehouden te worden in een overzichtelijk systeem, zodat werknemers weten waar zij recht op hebben. Daarnaast moeten deze gegevens op orde zijn, aangezien de belastingdienst langs kan komen. In dat geval is een fiscale overdracht wellicht van toepassing. 

Overige informatie

Bij de uitbetaling van het salaris geldt dat je als werkgever rekening dient te houden met meerdere zaken. Ten eerste het uurloon waar iemand recht op heeft, gebaseerd op de leeftijd van deze persoon of de functie die hij of zij uitoefent. Vervolgens dien je rekening te houden met de pensioenregeling en de loonheffingskorting. Als ondernemer of als werkgever dien jij de loonheffingskorting aan de belastingdienst af te dragen. Mocht dit niet goed gebeuren, dan kun je in de problemen komen. Daarom is aandacht voor salarisadministratie erg belangrijk.