Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Internet marketing

Tips voor meer rust in je hoofd

Veel mensen hebben last van een overvol hoofd. Van alles wat je overdag meemaakt, alles wat je nog moet doen, gedachten die door je hoofd spoken en allerlei prikkels die je binnenkrijgt. Een vol hoofd is heel vervelend om te hebben, want dan voel je je onrustig en kun je dingen vaak niet zo goed uitvoeren als normaal. Je vergeet dingen, je voelt je opgejaagd en je hebt het gevoel dat je geen controle over de situatie hebt. Vooral mensen die hoogsensitief zijn hebben hier regelmatig last van. Zij zijn namelijk sneller overprikkeld dan de gemiddelde mens. Gelukkig kun je goed omgaan met hsp, zolang je er maar een beetje rekening mee houdt. Dit zijn een paar tips voor meer rust in je hoofd:

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Je hebt het vast al wel vaker gehoord, maar het is wel echt waar. Als er overal spullen liggen, zorgt dat voor onrust in je hoofd. Geef alles een plekje en gooi dingen weg waar je niet meer blij van wordt. Het verschil tussen werken aan een compleet leeg bureau en werken aan een bureau vol met spullen is echt bizar!

Maak lijstjes! Het zou heel knap zijn als we alles wat we moesten doen en niet moesten vergeten zouden kunnen onthouden, maar dat is gewoon te veel. Je kunt niet goed functioneren en ondertussen een hele waslijst aan to do’s onthouden. Schrijf het dus op. Dan hoef je er niet meer aan te denken en kunnen je hersenen het loslaten. Zo voel je je veel rustiger in je hoofd. Ook zie je op papier vaak dat het allemaal best wel mee valt. Het helpt je een beetje om te relativeren.

De laatste tip van dit artikel is om niet altijd afleiding te zoeken. Je hersenen vinden het soms best fijn om even niks te hoeven doen. Doe soms dus gewoon even niks, dan kun je lekker bijkomen.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht