Tips voor schroeven

Wanneer je gaat schroeven zijn er meer dingen waar op je moet letten dan dat je in eerste instantie denkt. Wanneer je in een bouwmarkt staat en kijkt naar de schroeven zul je zien dat ze er zijn in allemaal soorten en maten. Het is belangrijk om schroeven te kiezen die passen bij jou klus, het kan zijn dat je hiervoor verschillende soorten schroeven nodig hebt. Laat je tijdens het zoeken goed informeren over de soorten schroeven die er zijn en waarvoor je deze kunt gebruiken.

Behalve de juiste schroeven is het ook belangrijk dat je gebruik maakt van het juiste gereedschap. Zorg dat je altijd werkt met een schroevendraaier die goed past bij de schroeven die je gebruikt, de kop moet er goed inpassen anders kunnen de schroeven beschadigen. Bij BNV Tools zijn de super goede Woodies schroeven te kopen, echt een aanrader voor tijdens het klussen! Voor deze schroeven heb je een andere schroevendraaier nodig dan voor bijvoorbeeld gipsplaatschroeven.

Let goed op het materiaal waarvoor de schroeven nodig zijn. Kijk hierbij ook goed welke lengte je nodig hebt, de schroeflengte moet ongeveer 2,5 keer de dikte van het materiaal zijn. Wanneer je kijkt naar de lengte van de schroef is dit altijd de schaft van de schroef keer de diameter. Kijk daarna naar de kop van de schroef. Aan de hand van deze informatie kies je het gereedschap dat je gaat gebruiken. Het is belangrijk een goede schroevendraaier te gebruiken voor de kop van de schroef. Per materiaal hebben schroeven ook een andere kop, dit zodat ze zo stevig mogelijk in het materiaal kunnen worden aangebracht en zo goed mogelijk blijven zitten. Wil jij de beste schroeven en andere materialen om te klussen aanschaffen? Dan raden we je aan om een kijkje te nemen op de website van BNV Tools en informatie op te doen over de verschillende soorten producten.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht