Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Woning en Tuin

Verdiepingsvloeren laten leggen; zoek hier een goede partij voor!

Oppervlakte kost geld. Dat is een feit. Niet alleen particulieren maar ook bedrijven weten maar al te goed wat een vierkante meter in een bepaalde regio kost. Daarom is het aangeraden om je oppervlakte volledig te benutten. Maar hoe doe je dit precies? Hoe ga je dubbel zoveel nut halen uit je aantal vierkante meters? De entresolvloeren, ook verdiepingsvloeren genoemd, zijn hiervoor de ideale oplossing. Omdat een entresolvloer vooral veilig en stevig moet zijn, laat je dit best over aan een professioneel bedrijf.

Waar zet je een entresolvloer in?

Als bedrijf kun je groeien en daardoor ruimtegebrek krijgen. Je kunt dan wel overwegen om te gaan verhuizen, maar dit brengt heel wat zorgen en kosten met zich mee. Een verdiepingsvloer kan voor jou dan een oplossing bieden. Misschien is je werkhuis zeer hoog maar wordt het enkel tot op een bepaalde hoogte benut. Als je je oppervlakte verdubbelt met entresolvloeren krijg je meteen heel wat ruimte bij. Hier kun je bijvoorbeeld je bureau of een extra stapelplaats installeren. Ook bij de inrichting van je loftwoning kan een tussenvloer heel nuttig zijn. Verdeel je hoge ruimte in twee en je installeert bijvoorbeeld je slaapkamer, je zitkamer of de speelhoek van je kinderen op je entresol.

Diverse mogelijkheden

De mogelijkheden van tussenvloeren zijn oneindig. Je kiest bijvoorbeeld voor een eenvoudige tussenvloer die te bereiken is door middel van een rechte trap. Maar als de vloer een stuk hoger ligt, kun je je trap in twee verdelen en een tussenplatform op je trap voorzien. Op die manier neemt je trap niet zoveel ruimte in. Door middel van loopbruggen kun je meerdere tussenvloeren met elkaar verbinden. Je sluit je entresolvloer volledig af met muren en vensters zodat je een apart bureel krijgt. Voor de bodem heb je keuze uit een volle vloer met panelen of planken of bijvoorbeeld een roostervloer. Een expert-installateur zal jou mee helpen om de juiste opstelling te maken om zo efficiënt mogelijk de beschikbare ruimte te gebruiken.

Hou het vooral veilig

In bedrijven horen tussenvloeren onder de inrichting van de werkvloer. Hier moeten deze installaties aan alle veiligheidsnormen voldoen. Maar ook voor privé gebruik wil je natuurlijk dat het veilig blijft. Ervaren installateurs weten alles over de nodige leuningen aan de vloeren en aan de trappen, de verbinding tussen de verschillende onderdelen en de wettelijk voorgeschreven materialen. Als je het veilig wil houden, geef de installatie van je tussenvloer dan in handen van een gerenommeerd bedrijf.