Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Vervoer en transport

Verhuizen? Hier een aantal tips

Veel mensen zien op tegen verhuizen, omdat het een hoop geregel en stress met zich meebrengt. Maar dankzij deze tips ben jij helemaal klaar voor een verhuizing zonder gedoe!

Checklist

Een goede voorbereiding is het halve werk. De eerste stap is het maken van een checklist. Zo weet je zeker dat je niks vergeet. Vooral handig om je te herinneren voor onder andere het doorgeven van je adreswijziging. Dit kun je ouderwets met pen en papier doen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit te doen in je notities op je smartphone (zo raak je de lijst ook nooit kwijt).

Opruimen en inpakken

Niks is vervelender dan het sjouwen van al die verhuisdozen. Gooi dus niet zomaar alles in een verhuisdoos, maar kijk eerst goed wat je daadwerkelijk mee wil nemen naar je nieuwe huis. Verhuisdozen kunnen online gekocht worden, maar ook menig bouwmarkt verkoopt ze. Maar vraag eerst na ij vrienden en familie of hun nog verhuisdozen hebben. Dit kan je al snel flink wat geld schelen. Zorg voor stevige verhuizendozen, pak deze niet te zwaar in en verdeel het gewicht goed. Het is slim om boeken en borden in een kleinere doos in te pakken, om zo te voorkomen dat een grote doos maar half wordt gevuld wordt of uiteindelijk niet te tillen is.

Busje huren

Oké, alle dozen zijn ingepakt en het is dus tijd om deze te vervoeren. Het is begrijpelijk dat je niet eindeloos heen en weer wilt rijden voor alle dozen. Zeker als het gaat om grote afstanden. De beste optie is dan het huren van een busje. Met zo’n busje kun je meestal in één of twee keer alle spullen verplaatsen naar jouw nieuwe huis. Dat scheelt een hoop tijd en moeite. Daarnaast kan het huren van een busje vaak al voor een zachte prijs. Nergens voor nodig om dus zelf vijf tot zes keer heen en weer te rijden en zo meerdere malen te moeten tanken. Verhuizen naar of vanuit Zuid-Limburg? Je kunt dan een busje huren in Kerkrade.

https://adremlimburg.nl/overige-paginas/bus-huren-kerkrade/