Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Eten en drinken

Verrassend fusion restaurant DADAWAN Maastricht

Gerechten bereid door de fusion-keuken. Dat klinkt heel raar en misschien heb je er nog nooit van gehoord. Toch is het een stuk minder gek dan je misschien zou denken, het is namelijk een keuken met allerlei elementen uit verschillende keukens. Een voorbeeld van een fusion-keuken is DADAWAM Maastricht.

 

Oosterse & Westerse keuken bij DADAWAN Maastricht

De beste ingrediënten van twee compleet verschillende werelddelen combineren tot heerlijke nieuwe gerechten. Een restaurant dat hier bekend om staan is DADAWAN Maastricht. Zo serveren ze het typisch Hawaiiaanse gerecht dat op sushi is gebaseerd, maar dan in de vorm van een gezonde salade: de Poké Wan! Er zitten allerlei vissoorten in verwerkt zoals zalm, surimi krab en viskuit wat zorgt voor een frisse smaak. Geen fan van vis? Geen probleem, er zijn ook Poké Wan’s met gefrituurde kip of tufo.

 

Peruviaanse en Japanse keuken

Wanneer twee culturen samen komen kunnen hier nieuwe smaken door ontstaan. Zo is het perviuaanse ceviche helemaal vernieuw door samen te voegen met Japanse ingrediënten zoals edamame en tobiko yuzu (dat zijn viseitjes). Ook krijgt de Japanse sushi een nieuw jasje door de toevoeging van peruviaanse quacamole en chalaca-salade. Het zijn gerechten die je zelf niet snel zou maken of verzinnen, maar echt een aanrader!

 

Marokaanse en Javaanse keuken

 

Zoals bij elke fusion-keuken zijn ook hier twee heel verschillende keukens samen in zee gegaan. En het resultaat mag er zeker zijn! Zo kun je genieten van twee wereldse gerechten tegelijkertijd. Van merguez met saté tot harissa met sambal. Voor sommige misschien onbekende gerechten. Toch is het echt het proberen waard.

https://restoranto.com/nl/eten-bestellen/dadawan-maastricht/