Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Financieel

Voor ieder monument een subsidie

Een historisch grachtenpand, kerk, school, fabriek of zelfs woonhuis. Net zoals dat wij veel waarde hechten aan ons cultureel erfgoed, hecht ook de overheid hier dezelfde of misschien wel meer waarde aan. Niet zo gek dus dat wij er samen alles aan willen doen, om deze erfgoederen tegen verschillende dingen willen beschermen. Als eigenaar van dergelijke panden kun je monumentale subsidie aanvragen. In deze blog zetten we de verschillende vormen van subsidie monument uiteen.

Woonhuissubsidie

Als eigenaar van een monument met woonfunctie, kun je jaarlijks woonhuissubsidie aanvragen. Deze vorm van subsidie monument is bedoeld voor kosten die je maakt bij instandhouding van het pand, zoals verven, goten, dak of voegen herstellen, enzovoorts.

Herbestemmingssubsidie

Ben je van plan om je monument een nieuwe bestemming te geven? Dan is het mogelijk dat je gebruik kunt maken van subsidies voor haalbaarheidsonderzoek én voor het wind- en waterdicht maken van het pand.

Restauratie subsidie vanuit de gemeente

Er zijn mogelijk ook subsidies voor gemeentelijke monumenten beschikbaar. Je kunt dit navragen zodra je jouw pand wilt restaureren of verduurzamen.

Restauratie subsidie vanuit de provincie

Op het moment dat je jouw monument wilt restaureren, vraag even na bij je provincie voor financieringsmogelijkheden. Iedere provincie ontvangt van de Rijksoverheid namelijk ieder jaar een bepaald bedrag voor restauratiewerkzaamheden aan monumenten. Let op, iedere provincie besteedt het budget verschillend. Soms is het budget enkel bedoeld voor specifiek erfgoed als religieuze of groene monumenten, maar bij sommige provincies komen ook woonhuiseigenaren hiervoor in aanmerking.

https://www.klement2.com/subsidie-monumenten

Gerelateerde artikelen

Goedkoopste Crypto Exchange

Wat zijn de voordelen van de cursus schuldhulpverlening?

Klantenservice Belastingdienst