Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Gezondheid

Voordelen van bijenpollen voor je gezondheid

Bijenpollen is een natuurlijk product dat afkomstig is van het stuifmeel dat bijen verzamelen en opslaan in hun honingraten. Het wordt al eeuwenlang gebruikt om de gezondheid te verbeteren, het energieniveau te verhogen en het algehele welzijn te ondersteunen. In de natuur wordt deze pollen verzameld door bijen terwijl ze op zoek zijn naar nectar van verschillende bloemen. Bijenpollen kunnen je gezondheid ondersteunen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over bijwerkingen. Hier zijn enkele van de voordelen van bijenpollen voor je gezondheid die je zeker moet kennen.

Het bevat eiwitten, vitamines, mineralen, enzymen en aminozuren

De natuurlijke voordelen van bijenpollen zijn goed gedocumenteerd. Het is niet alleen een geweldige bron van eiwitten, maar het bevat ook vitamines, mineralen, enzymen en aminozuren die vaak ontbreken of onvoldoende aanwezig zijn in het gemiddelde voedingspatroon. Het belangrijkste voordeel is dat het zo’n 30% eiwitten bevat met alle essentiële aminozuren die in andere producten vaak missen. Bijenpollen leveren deze allemaal en in de juiste verhouding tot elkaar.

Het kan het uithoudingsvermogen, de kracht en de mentale gezondheid vergroten

Bijenpollen worden al duizenden jaren als superfood gegeten, niet alleen door mensen, maar ook door dieren. Het is gebleken dat het het uithoudingsvermogen, het uithoudingsvermogen en de kracht verhoogt, evenals de mentale alertheid, het geheugen en de concentratie. Het is een natuurlijk stimulerend middel en kan worden gebruikt om veel verschillende aandoeningen te behandelen. Denk bijvoorbeeld aan problemen zoals vermoeidheid, bloedarmoede, een laag libido, impotentie en zelfs hooikoorts. Geen wonder dat het vaak wordt aangeduid als “het perfecte voedsel van de natuur”.

Hoe bijenpollen worden geoogst

Hoewel bijenpollen tal van voordelen bieden voor je gezondheid, is het eigenlijk vrij eenvoudig te oogsten. In feite is er niets bijzonders aan deze handeling. Het proces zelf is vrij eenvoudig, en de apparatuur die je nodig hebt is min of meer wat je zou vinden in een normale bijenteelt. Imkers oogsten stuifmeel uit hun kasten door een frame met een bol stuifmeel erop voorzichtig in een bak te schudden. Daarna laten ze het stuifmeel ongeveer anderhalf uur drogen en dan is het klaar voor gebruik. Het hele proces duurt tussen de 15-30 minuten, maar dat kan variëren. Dit is onder andere afhankelijk van hoeveel je oogst en hoeveel tijd je nodig hebt voor het drogen. Daarbij speelt de temperatuur en luchtvochtigheid een belangrijke rol. Je kunt bijenpollen vinden in drogisterijen en natuurvoedingswinkels.

Bron: Natuurlijk-westland.nl