Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Waar moet ik rekening mee houden als ik veilig mijn groepenkast wil vervangen

Een stopcontact of een lampje vervangen zal je vast wel eens gedaan hebben, een groepenkast vervangen is een heel ander verhaal. Een groepenkast vervangen kan je het best laten doen door een ervaren elektricien die dit al honderd keer heeft gedaan. Als je toch je groepenkast zelf wilt vervangen dan is het wel handig dat je alle risico’s kent die hieraan vast zitten. Ook is het natuurlijk handig om te weten hoe je op een veilige manier een groepenkast kan vervangen.

De risico’s van het klussen aan elektra

Als je in contact komt met elektriciteit dan kan je veel lichamelijke klachten krijgen. Je kan hierbij denken aan hartkloppingen en een hartstilstand. Ook veel hoofdpijn, brandwonden en het kan zelfs je dood worden. Vandaar dat het altijd wordt aangeraden om een elektricien in te schakelen. Als je klust aan elektra kunnen er ook stroomstoringen ontstaan en zelfs brand. Dit komt vooral door het slecht of verkeerd aanleggen van elektra of als er schade bij komt kijken.

Veilig een groepenkast vervangen

Als je veilig een groepenkast wilt vervangen dan is het handig om je vooraf goed in te lezen. Lees je in over hoe de werkzaamheden werken, wat aandachtspunten zijn en wat je allemaal te wachten staat. Hierdoor is de kans op fouten veel kleiner. Ook het gebruik van gereedschap kan natuurlijk niet ontbreken. Een spanningsmeter is toch wel één van de belangrijkste dingen die je moet gebruiken. Nadat je de stroom hebt uitgezet heb je deze al namelijk nodig. Met de spanningsmeter controleer je of er nog spanning op het elektra netwerk zit, zit er geen spanning meer dan kan je veilig te werk. Als je elektra draden aanlegt let er dan op dat je niks kapot maakt en dat je netjes alles aanlegt.