Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Waarom is afvalscheiding op kantoor van groot belang?

Het scheiden van afval is van groot belang. Dit maakt het mogelijk om grondstoffen opnieuw te gebruiken. Daarom is het in huishoudens al de normaalste zaak van de wereld. Het is echter net zo belangrijk om dit ook op kantoor te doen. MKB afval scheiden kan zelfs nog heel veel meer opleveren dan het scheiden van afval uit het huishouden. In dit artikel vind je verschillende redenen om dit ook te doen.

Minder kosten aan grondstoffen

Een belangrijk voordeel van het scheiden van afval is dat de kosten voor grondstoffen omlaag zullen gaan. De schone afvalstroom, zoals gescheiden afval wordt genoemd, zorgt er namelijk voor dat er gemakkelijker hergebruik mogelijk is. Daardoor zijn nieuwe minder grondstoffen nodig en komen deze gewoon uit de producten die bij het afval scheiden eruit worden gefilterd. Dit betekent dat de kosten voor materialen flink omlaag gaan omdat ze er al zijn. Daar heb je zakelijk een groot voordeel van dus.

Minder kosten voor afvalverwerking

Het is ook fijn om te weten dat de kosten voor het verwerken flink omlaag kunnen gaan. Het is wel heel fijn om te weten dat je veel minder kosten hebt, want dit komt je bedrijfsresultaat natuurlijk ten goede. Dat is voor jou als ondernemer minstens even belangrijk als het voordeel voor het milieu. Er is heel veel te bereiken door maximaal aan de slag te gaan met de scheiding van de afvalstoffen. Dit hoeft ook helemaal niet lastig te zijn. Wanneer je als ondernemer meerdere containers voor elke afvalstroom binnen je bedrijf hebt staan, dan ben je al een heel eind op weg. Door bij de bron te scheiden belandt er minder afval in de restafvalcontainer. Wat overigens de duurste afvalstroom is om te verwerken.

Onderdeel van de circulaire economie

Wie meer doet aan het scheiden van afval en hergebruik, wordt onderdeel van de circulaire economie. Dit is misschien wel de belangrijkste vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen. In dat opzicht kan het je dus ook heel veel opleveren. Heel veel klanten vragen hier immers om. Wanneer je kan laten zien dat je maximaal bezig bent met scheiden en hergebruiken, dan is dat alleen maar een extra reden voor de consument om klant te worden. Heb hier dus ook altijd oog voor als ondernemer.