Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Gezondheid

Waarom slapen zo gezond voor ons is

Een goede nachtrust is onmisbaar voor een goede gezondheid. Het zorgt er namelijk voor dat we lekkerder in ons vel zitten, alerter zijn, ons energieker voelen en dat we in staat zijn om ons te concentreren op de taken van die dag. Reden genoeg dus om dat slaapmasker, die oordoppen en verzwaringsdeken te bestellen en te gaan genieten van een heerlijke nachtrust. Toch nog niet overtuigd over dat slaapmasker? Dan vertellen we je graag een tweetal redenen waarom slapen zo ontzettend gezond voor je is.

Met slaap verminder je stress

Een slaaptekort zorgt ervoor dat je lichaam stresshormonen aanmaakt, wat weer tot gevolg heeft dat je sneller gestrest raakt of onbewust stress met je meedraagt. Je lichaamsfuncties worden hierdoor als het ware op scherp gezet, met een zwakke huid en een hoge bloeddruk tot gevolg. Dit kan vervolgens weer leiden tot een groter risico op een hartaanval en/of beroerte. Daarnaast zorgt stress er ook nog eens voor dat je weer moeilijker in slaap komt, dat weer leidt tot meer stress. Omdat slaap en stress zo’n grote en directe invloed op elkaar hebben, is het van groot belang dat je in ieder geval één van deze twee factoren goed onder controle houdt. Zorg er dus vooral voor dat je na drukke en stressvolle dagen een goede nachtrust pakt. Hulpmiddelen als een slaapmasker, oordoppen en/of een verzwaringsdeken kunnen je hier ontzettend goed bij helpen.

Door slaap kun jij je beter concentreren en word je slimmer

Slaap is uitermate belangrijk voor verschillende aspecten van de hersenfunctionaliteit. Je cognitie, productiviteit, concentratie en prestaties hangen hier allemaal mee samen. Wetenschappers zijn er weliswaar nog niet over uit waarom wij eigenlijk slapen en dromen, maar hebben wel ontdekt dat slaap een zeer belangrijke rol speelt in het proces dat ‘geheugenconsolidering’ wordt genoemd. Tijdens de slaap rust je lichaam namelijk uit, maar je hersenen zijn juist bezig met de verwerking van de dag. Het begint verbanden te leggen tussen gebeurtenissen, zintuiglijke input, gevoelens en herinneringen. Diepe slaap is daarom een ontzettend belangrijk moment voor je hersenen om herinneringen en verbanden hiertussen te leggen. Met andere woorden met betere slaap, kun je dingen beter onthouden én verwerken. Reden genoeg dus om een slaapmasker aan te schaffen lijkt ons.

https://slaapmaskers.nl/