Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Winkelen

Wat mag er nooit ontbreken in je medicijnkastje?

In bijna ieder huis vind je wel een medicijnkastje. Soms gaat het hier om een echt kastje, die kom je vooral in badkamers tegen. Maar het kan ook om een plankje in bijvoorbeeld een keukenkastje gaan, of gewoon om een flinke medicijndoos die ergens anders in huis staat.

 

Natuurlijk is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je medicamenten altijd buiten het bereik van kinderen bewaart. Let daar goed op, en houd in gedachten dat ook jonge kinderen inventief kunnen zijn. Ze kunnen wellicht niet bij het medicijnkastje boven de wasbak in de badkamer, maar als er in diezelfde badkamer een krukje aanwezig is, ligt dat opeens heel anders. Denk daar goed bij na, en gebruik het liefst altijd een kastje of doosje met een sluiting die speciaal ontworpen is zodat kinderen hem niet kunnen open.

 

Voor de dagelijkse kwaaltjes

 

In een goed medicijnkastje vind je voornamelijk middelen voor dagelijkse kwaaltjes. Denk hierbij aan een pijnstiller, middeltjes die helpen bij verkoudheid en medicamenten die diarree of misselijkheid kunnen verminderen. Deze zou je eigenlijk altijd in huis moeten hebben, zodat je niet op pad hoeft als je ze nodig hebt; daar heb je gezien je klachten op dat moment waarschijnlijk weinig zin in tenslotte.

 

Naast deze middelen, is het ook raadzaam om iets tegen insectenbeten in huis te hebben, zeker als je hier snel last van hebt. Ook pleisters, verband en ontsmettingsmiddelen mogen natuurlijk niet ontbreken. Zorg ook dat je altijd een goed werkende thermometer in huis hebt. Een oorthermometer werkt in veel gevallen het snelst en is het minst belastend als je je toch al niet goed voelt.

 

Wat bewaar je er vooral niet? Een medicijnkastje is vooral bedoeld voor middelen bij kleine, dagelijkse klachten als verkoudheid, griep of een kleine verwonding. Heb je medicamenten voorgeschreven gekregen van een arts, dan kun je die uiteraard ook op deze plek bewaren, maar dan alleen zolang je ze ook echt moet gebruiken.

 

Medicamenten die je op recept hebt verkregen mogen alleen door jouzelf gebruikt worden, en dan alleen zolang de arts dat heeft voorgeschreven. Medicamenten bewaren voor het geval jij of een huisgenoot nog eens vergelijkbare klachten krijgt valt dus zeker niet aan te raden. In dat geval is een bezoekje aan de huisarts een betere optie dan zomaar middelen te gebruiken die je op dat moment niet voorgeschreven zijn.

 

Ook medicamenten die over de datum zijn bewaar je natuurlijk niet. Het is goed om minimaal 1 keer per jaar de inhoud van je medicijnkastje na te lopen, en verlopen middeltjes in te leveren. Hier kun je ook meteen een nieuwe voorraad aanschaffen, zodat je nooit zonder de belangrijkste middelen komt te zitten.

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht