Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Dienstverlening

Wat te doen als woningontruiming noodzakelijk is?

Als iemand overlijdt dan is soms woningontruiming aan de orde. Als de overledene zelfstandig woonde dan moet niet alleen de uitvaart worden geregeld maar moet ook, soms met enige spoed, de woning worden ontruimd. Een woning ontruimen is een hele klus, zeker voor nabestaanden die eigenlijk wel wat anders aan hun hoofd hebben. Daarom is het goed te weten dat u de woningontruiming kunt uitbesteden. Het gaat dan niet alleen om het simpelweg afvoeren van de inboedel maar ook om aanvullende werkzaamheden om de woning weer netjes te kunnen opleveren. Dit kan van alles zijn, zoals schilder- en timmerwerk, het verwijderen van nicotine aanslag of het leeghalen of snoeien van de tuin.

Een spoed woningontruiming, wie kan dat voor mij regelen?

Het kan zijn dat er haast is bij een woningontruiming. Een woning ontruimen moet snel als het gaat om een speciale woning voor senioren of gehandicapten waarvoor een lange wachtlijst is. Maar het kan ook zijn dat de nabestaanden niet de gelegenheid hebben om lang aanwezig te zijn, zoals het geval kan zijn als zij in het buitenland woonachtig zijn. Voor een vlotte afwikkeling van de nalatenschap is het dan goed om een woningontruiming door een professioneel bedrijf te laten doen. Zij kunnen alle werkzaamheden uitvoeren die nodig zijn om de woning goed op te leveren. Ook het contact met de verhuurder kan worden overgenomen zoals de voor- en eindinspectie. U als nabestaanden kunt zich dan richten op andere zaken.

Welk bedrijf kan mij helpen bij het ontruimen van een woning?

Een ontruiming kunt u laten uitvoeren door Woningontruiming Regionaal. Dit bedrijf is actief in diverse regio’s in geheel Nederland. U vindt een overzicht van plaatsen op de website. Moet er een woning ontruimd worden neem dan contact op via het contactformulier op de website. Er volgt meestal een inspectie van het huis en vervolgens ontvangt u een vrijblijvende kostenopgave. De woning ontruimen kan desgewenst met spoed worden uitgevoerd als daar aanleiding toe is.