Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Huishoudelijk

Wat voor soorten Cv-ketels zijn er?

Er zijn verschillende soorten ketels, je hebt de Hr-ketel de HRe-ketel, de UHR-ketel etc. daarnaast bestaat er ook nog en elektrische ketel. Maar welke ketel past bij u en is voor u geschikt?  Geen zin om een artikel te lezen, maar telefonisch advies nodig? Klik hier.

De Hr-ketel

De Hr-ketel is het meest gekozen cv-ketel. HR is een afkorting voor ‘hoog rendement’. De oudere Hr-ketels hadden een rendement van 83% wat dus betekent dat 83% werd gebruikt om het huis te verwarmen en dat 17% door de schoorsteen verdween. De nieuwe Hr-ketels geven een rendement van boven de 100%. Waarom er boven de 100% behaalt kan worden is dat de hr-ketel teruggewonnen warmte gebruikt. Er zijn op de markt 3 verschillende labels:

  • de HR 100 met een rendement van minimaal 100%.
  • HR 104 met een rendement van minimaal 104%.
  • en de HR 107 met een rendement van meer dan 107%.

De HRe-ketel

De nieuwste cv-ketel is de HRe-ketel. Deze ketel wekt bij het gebruik ook elektriciteit op hierdoor wordt het jaarlijkse gebruik verminderd met ruwweg 20%. De aanschaf van deze geavanceerde cv-ketel moet je denken aan een aanschafprijs van 8.000 tot 12.000 euro. Doordat deze ketel 20% minder energie gebruikt en minder CO2-uitstoot heb je de kosten van de HRe-ketel er in 5 jaar uit. Het is dus een investering die zichzelf terugverdiend

De UHR cv-ketel

Deze erg technologische vernieuwde cv-ketel werkt in een combinatie met een warmtepomp. UHR staat voor Ultra High Rendement, de warmtepomp wint warmte door gebruik te maken van temperatuur verschillen in de buitenlucht. De UHR cv-ketel hergebruikt de gassen de verbrandingsgassen die een schoorsteen uitstoot.

Wat een warmtepomp inhoudt: Een warmtepomp haalt zoveel mogelijk energie uit de lucht, grondwater en de bodem. Door het te condenseren en vervolgens te expanderen, verdampen en te comprimeren. Door deze stappen zet de warmtepomp deze energie om in het gewenste temperatuur om jouw huis te verwarmen.

Kosten van een Cv-ketel

Voor een hr-ketel worden 2 mogelijkheden gegeven een Solo van 1.000 tot 2.500 euro en een Combi van 1.800 tot 3.000 euro. Let wel op dat er een aansluiting op het riool moet zijn bij aanschaf van de hr-ketel. En een rendement van 100% tot 107+%. Een UHR-ketel is een prijs bij een Combi 1.800 tot 3.000 euro. Een UHR- ketel heeft een rendement van 140% tot 147% en een warmtepomp bij in. HRe-ketel is de laatste in het lijstje en heeft een prijs van 8.000 tot 12.000 euro. Dit lijkt duur maar betaalt zichzelf na 5 jaar terug vanwege een generator die energie opwekt tijdens het gebruik van de cv-ketel. Heeft u al een keuze gemaakt?

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht