Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Wijnen, wijnen! Een wijnfeest houden

De lokroep van wijn is voor menigeen goed hoorbaar. Witte wijn, rode wijn, rosé. Er zijn ontzettend veel soorten en smaken wijn met verschillende percentages alcohol. Houd je van wijn en wil je wel je party een extra twist geven? Wat dacht je er dan van om een wijnfeest te houden?

Alcoholvrij

Een wijnfeest hoeft ook helemaal niet te betekenen dat je alcohol moet drinken. Je kunt voor gasten die geen alcohol willen, zorgen voor druivensap. Er zijn ook een heleboel alcoholvrije wijnen. Zo is bijvoorbeeld de Kolonne Null Cuvée Rouge No 1 een heerlijke rode wijn die ook bij wijnliefhebbers bekend staat als een hele goede alcoholvrije wijn. Wil je een witte alcoholvrije wijn? Dan is de Jeder Zeit bio Neuspergerhof een echte aanrader. Deze wijn is trouwens ook nog eens biologisch. Voor een rosé is de Thomson & Scott Noughty organic sparkling rosé een goede keuze.

Wijnkoelkasten

Op een wijnfeest heb je natuurlijk ook goede wijnkoelkasten nodig. Wijn heeft immers de juiste temperatuur nodig. Er zijn diverse soorten wijnkoelkasten. Afhankelijk van het verwachte maximale verbruik kun je wijnkoelkasten aanschaffen. Je kunt ervanuit gaan dat er net wat meer wijn wordt gedronken dan normaal, aangezien je feest toegespitst is op wijn.

Witte wijn en rosé is vaak lekker bij een temperatuur van 10 tot 14 graden Celsius. Voor rode wijn is dit vaak tussen de 16 en 18 graden Celsius.

Wijnproeverij

Bij een wijnfeest is een wijnproeverij natuurlijk het beste wat je kunt doen. Zo kunnen mensen wat meer verschillende wijnen proeven, zonder direct helemaal aangeschoten te zijn. Zeker voor wie niet zo van ‘dronken mensen feestjes’ houdt, een fijn voordeel. Zorg er dan ook voor dat je niet te veel wijn in het proefglas doet. Zo blijft het echt bij proeven. Verras ook in de proeverij mensen eens met een alcoholvrije wijn, onbekend maakt namelijk onbemind…