Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Hobby en vrije tijd

Ballonvaart maken met een luchtballon boven Sint-Niklaas

Heb je ook al eens gedacht om een ballonvaart te maken met een luchtballon? Samen met mijn vriendin hebben wij vorige zomer deze stap gezet. Zelf had ik last van hoogtevrees, maar ze heeft me toch kunnen overtuigen mijn angst te overwinnen.

Het was een fantastische ervaring die ik nooit zal vergeten, een zwoele zomeravond en prachtige weersomstandigheden.

De dag van de ballonvlucht kregen we rond de middag telefoon van de firma waarbij we hadden geboekt: C-Air ballonvaarten. De plaats waar we afspraken was Sint-Niklaas, blijkbaar de ballonstad bij uitstek. We werden verwacht op de grote markt rond 19 uur. Ballonvaart vanop de grote markt in Sint-Niklaas is een unieke ervaring. Zelf vroeg ik mij af waarom we enkel in de avond een ballonvaart konden doen. De reden hiervoor was dat we overdag niet konden ballonvaren door de opwarming van de zon. (leuk weetje)

Voorbereiding van een ballonvaart

Je vraag je waarschijnlijk af hoe gaat de voorbereiding van een ballonvaart in zijn werk? Eens we toekwamen legde onze piloot David Spildooren alles haarfijn uit. Hij heeft mij goed begeleid en ook uitgelegd, waarom ik geen schrik moest hebben van hoogtevrees in een luchtballon.

Na het vullen met koude lucht werd de lucht in de ballon opgewarmd door de brander en kwam het immense gevaarte van de grond. Wij waren er helemaal klaar voor en mochten instappen. De luchtballon stond op temperatuur en we waren volledig klaar voor vertrek.

 

Ballonvaren op zich

Eens we in de lucht hingen viel alle stress van onze schouders, het ballonvaren op zich was prachtig. We stegen door naar een hoogte van 1000 meter. We hadden uitzicht over Antwerpen, Gent, Brussel en in de verte zagen we de zon in de zee weerspiegelen.

Het uurtje vloog voorbij, maar wij hebben er ten volle van genoten. Na het ballonvaren was het tijd om nog een glaasje bubbels te drinken en ons balloncertificaat in ontvangst te nemen.

 

Ballonvlucht boeken

De firma C-Air ballonvaarten kan ik zeker aanraden, heel professioneel en zeer vriendelijk. Een echte aanrader om je ballonvlucht te boeken. Blijkbaar organiseren ze niet enkel ballonvaarten boven Sint-Niklaas maar organiseren ze jouw ballonvaart boven heel Vlaanderen.

https://www.cair-ballonvaart.be