Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Dienstverlening

Behandeling tegen hielspoor: kom snel van uw hielpijn af

Heeft u al een tijdje last van uw hiel? Dan zou dit door hielspoor kunnen komen. Deze aandoening herkent u aan een felle pijn onder uw hiel wanneer u er na rust op gaat staan. Maar ook tijdens langdurig staan en lopen kunt u pijn voelen. Hielspoor kan daardoor uw leven behoorlijk beïnvloeden, doordat een lange wandeling of een staand beroep te pijnlijk wordt. Gelukkig kan een chiropractor met een behandeling tegen hielspoor u van uw klachten afhelpen.

 

Hielspoor: ontdek de oorzaken

Hielspoor ontstaat wanneer de aanhechting van de peesplaat bij het hielbot ontstoken raakt. Als gevolg van de ontsteking vormt zich een verkalking. Dit is hielspoor. De ontsteking is het gevolg van overbelasting of stress op de bewuste plek. Zo kan hielspoor het gevolg zijn van sporten, overgewicht of een beroep waarbij u veel staat. Bovendien is slecht schoeisel een veroorzaker van een pijnlijke hiel. Minder intensief trainen, afvallen, vaker zitten en goede schoenen kunnen u dus helpen om hielspoor te voorkomen. Er zijn echter ook oorzaken van hielspoor die moeilijk te vermijden zijn. Denk hierbij aan een afwijking aan de voet of een hogere leeftijd.

 

Los uw hielpijn op met een behandeling tegen hielspoor

Heeft u last van hielspoor? Dan kan een chiropractor u helpen. Met een hielspoor behandeling kunt u binnen enkele maanden of zelfs enkele weken van de pijn af zijn. Hoe lang de behandeling tegen hielspoor precies duurt, beoordeelt de chiropractor tijdens de intake. Om een diagnose te stellen moet u een aantal vragen beantwoorden over uw gezondheid en de aard van de klachten. Ook voert de chiropractor een orthopedisch en neurologisch onderzoek uit. Is de conclusie dat het om hielspoor gaat? Dan kan de chiropractor u tegen hielspoor behandelen door relevante spieren te ontspannen, waardoor de druk van de peesplaat afgaat. U zult zelf echter ook uw hiel rust moeten geven door langdurig staan te vermijden. Ook sporten waarbij u uw hiel belast, kunt u beter uitstellen. Gelukkig zijn er alternatieven voor voetballen, hardlopen en tennissen. Pak bijvoorbeeld de fiets of duik in het zwembad.