Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Bespaar geld door een auto te leasen

Het klinkt misschien logisch dat het zelf bezitten van een auto goedkoper is dan leasen, maar dit is niet altijd waar. Brandstofkosten en aankoop heb je namelijk zo berekend, maar er zijn nog veel meer kosten met een auto gemoeid dan alleen dat. Denk bijvoorbeeld aan de belastingen, verzekeringen, onderhoud, de veroudering van je auto waardoor de waarde ervan daalt. Kortom: een auto kan onverwacht toch best wel duur worden. Een alternatief voor het kopen voor een auto dat steeds meer aan terrein wint is dan ook het leasen, en dan vooral de auto operational lease.

Een auto bezitten is duurder dan je denkt

Het voelt misschien heel fijn om je eigen auto te hebben. En het is inderdaad waar dat je het gevoel van “dit is echt mijn eigen auto” niet zal hebben bij full operational lease. De auto blijft namelijk op naam van de leasemaatschappij staan. Maar het hebben van een auto komt is met een hoop andere kosten gemoeid. Het is namelijk zo dat maar een beperkt deel van de autobezitters echt door heeft wat hun auto nou echt kost. Bestuurders weten uitzonderlijk goed wat hun brandstof kost, maar alle andere kosten die aan de auto hangen zijn niet altijd duidelijk. Denk maar aan de belastingen, de verzekeringen, het onderhoud, het af en toe vervangen van de banden, etc. Het is nogal wat.

Operational lease zorgt voor duidelijkheid

Operational lease maakt de kosten van autobezit een stuk duidelijker: namelijk je maandelijkse leasebedrag plus je brandstofkosten. Kortom: geen ingewikkelde rekensommen, simpelweg één bedrag. Deze manier van autorijden is ook heel voordelig als je een bedrijf bent: waar je voorheen bij een vloot van auto’s al vrij snel extra administratief personeel nodig had om de kosten van de vloot te overzien heb je nu slechts de rekeningen van de leasemaatschappij, zie het als het uitbesteden van je administratie.

Leasen maakt elektrisch rijden bereikbaarder

Een elektrische auto is een stuk goedkoper in gebruik dan een auto op brandstof, en wanneer de grote steden in 2030 hun poorten voor auto’s op fossiele brandstoffen sluiten sluiten zullen ze vanaf dan voor de meesten de enige optie zijn. Maar hoewel elektrische auto’s goedkoper zijn in gebruik is de aankoop van de auto’s een stuk duurder. Dit is jammer: je zou op lange termijn veel liever al die brandstofkosten besparen, maar je kan simpelweg geen elektrische auto betalen. De oplossing hiervoor is elektrische auto private lease. Hierdoor betaal je een vast maandelijks bedrag voor de auto, in plaats van dat je de auto in één keer moet kopen. Je kan dan al meteen beginnen met het besparen van brandstofkosten, en bovendien kan je Amsterdam en Rotterdam in 2030 nog binnenkomen.

Leasen houdt geld vrij voor andere investeringen

Het kopen van een auto kost in één keer een hele klap geld, en dat terwijl je dit geld best wel voor andere dingen had kunnen gebruiken, zoals het verduurzamen van je huis of bedrijf. Leasen is hiervoor een oplossing, als je leaset heb je het geld namelijk niet in een keer allemaal nodig, maar betaal je je auto in maandelijkse betalingen. Kan je rendement halen uit de investering die je nu wel kan doen.