Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Bitcoin en Ethereum: wat moet je weten voor je begint te investeren?

Om te investeren in een cryptocurrency, is het belangrijk om de context te begrijpen en met welk doel het gecreëerd werd. Door de kenmerken van een digitaal activum te ontdekken en de kenmerken ervan te kennen, kan in de toekomst spijt worden voorkomen.

Bitcoin

Bitcoin is een digitale munt die geen traditionele instellingen, zoals particuliere banken en overheden, nodig heeft om mensen financiële transacties te laten verrichten. Juist daarom worden bitcoin en zijn gedecentraliseerde netwerk beschouwd als een alternatief voor het traditionele financiële systeem.

Ethereum

Ethereum is de tweede grootste digitale activa in de wereld en heeft de aandacht getrokken van grote investeerders voor zijn groei. Veel mensen geloven dat ethereum in de niet zo verre toekomst zelfs bitcoin qua prijs kan overtreffen.

Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen cryptocurrencies

Net als Bitcoin maakt het Ethereum-netwerk gebruik van blockchain-technologie voor het vastleggen van de bewegingen die op het netwerk plaatsvinden en vertrouwt het momenteel op een soortgelijke structuur als die van de belangrijkste crypto actieven op de markt om deze in zijn grootboek vast te leggen.

In tegenstelling tot bitcoin is het aanbod van ethereum nog niet beperkt, en kunnen nieuwe tokens worden gecreëerd op basis van de vraag, maar het protocol beweegt zich al in de richting van een drastische vermindering van de uitgifte.

Een ander groot verschil is dat het Ethereum-platform frequente, verplichte updates krijgt, terwijl Bitcoin minder vaak wordt bijgewerkt en nieuwe versies optioneel zijn. Dit betekent dat Bitcoin geprogrammeerd is om in de loop der jaren minder veranderingen te ondergaan dan Ethereum.

Hoe beleggen in cryptocurrencies

Bitcoin en ethereum zijn qua gebruik vergelijkbare digitale munten: ze hebben een blockchain, mijnbouw en geen centrale controleur, maar de activa hebben verschillende functies binnen hetzelfde universum. Bitcoin fungeert als een schaars goed binnen de digitale omgeving, terwijl ether fungeert als een soort brandstof voor de registratie en werking van slimme contracten op het Ethereum-netwerk.

Met andere woorden, de activa zijn verschillend en concurreren niet met elkaar en hebben niet alleen een groot belang binnen het crypto actieve universum, maar dragen ook beide bij aan een ongekende verandering in de werking van de financiële markt.

De investering in deze activa geschiedt via een financiële tussenpersoon, maar het is noodzakelijk het platform zorgvuldig te kiezen om de beste resultaten te verkrijgen. In die zin onderscheidt het SATOS-platform zich van de andere opties. Met de beste rating in Europa, biedt SATOS een complete portefeuille met de belangrijkste cryptocurrencies van vandaag en het beste portaal voor het kopen en verkopen van activa. Het is de moeite waard om te controleren!