Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Architectuur

Dakkapel prijzen: alles wat je moet weten

Een dakkapel aanschaffen is natuurlijk positief en een fijne ervaring. Maar een uitbouw op het dak moet uiteraard ook vergoed worden.

Hoe zit het precies met de dakkapel prijzen? Wat zijn de gemiddelde dakkapel prijzen voor bijvoorbeeld een houten dakkapel, een dakkapel van kunststof of voor aluminium kapellen? Je lees het in dit handige artikel!

 

 
Prefab is voordeliger dan maatwerk

Voordat je de materiaalsoort kiest, is het slim om na te denken over een prefab dakkapel of een kapel die op locatie exact op maat afgetimmerd wordt. De eerste variant wordt in één werkdag geplaatst en is voordeligere dan maatwerk. Dit komt omdat een prefab dakkapel in de fabriek op maat gemaakt wordt, waardoor deze snel gemonteerd kan worden. 

 

De gemiddelde kosten van houten dakkapellen

Houten dakkapellen zijn meestal net iets duurder dan kunststof. Voor een dakkapel van 1 meter hoogte bij 1 meter breedte ben je gemiddeld 2500 euro kwijt. Kies je voor dezelfde hoogte en twee meter breedte, dan kom je inclusief installatie uit op circa 3400 euro. Ga je voor drie meter of vier meter de breedte in, dan betaal je respectievelijk 4200 en 5400 euro voor de complete dakkapel inclusief plaatsing 

 

Wat kosten kunststof dakkapellen?

Kunststof heeft als voordeel dat je dit niet hoeft te schilderen en dit materiaal prima isoleert. Verder is kunststof tegenwoordig vaak voordeliger dan hout. Bij een goede leverancier kun je voor 1 bij 1 meter modellen rekenen op zo’n 2250 euro aan totaalkosten. Een kapel die 1 meter hoog en twee meter breed is, komt op circa 3200 euro all in uit. Ga je voor een breedte van drie of vier meter, reken dan op all inclusive kosten van respectievelijk 4000 en 5000 euro. Al met al bedragen waarvoor je veel terugkrijgt. Want investeren in de woning betekent en waardevermeerdering die zich altijd weer terugbetaalt.