Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Zakelijke dienstverlening

De administratie uitbesteden is een goed idee!

De administratie uitbesteden is voor ieder bedrijf een goed idee, vooral omdat het veel zorgen wegneemt en veel extra tijd biedt. In de praktijk blijkt dat veel bedrijven moeite hebben met het zelf verzorgen van de administratie, waardoor deze bedrijven vroeg of laat in de problemen komen. Zo geeft maar liefst 77 procent van de bedrijven die de administratie nog niet uitbesteedt aan dat de belangrijke documenten op verschillende plaatsen worden bewaard in plaats van in een enkele administratie. Zo staan er delen op een pc, zijn er delen in de mailbox te vinden en bevindt een deel van de administratie zich in mappen, in uitgeprinte vorm.

De administratie uitbesteden neemt veel moeilijkheden weg

Veel bedrijven die zelf de administratie voeren komen op een bepaald moment moeilijkheden tegen. Soms komen deze moeilijkheden pas boven water tijdens een belastingcontrole, waardoor er grote gevolgen kunnen zijn. Maar liefst vier op de tien bedrijven geeft aan dat zij moeite hebben met het zelf voeren van de financiële administratie. Daarnaast is de administratie vaak niet compleet door missende correspondentie. Van de bedrijven die de administratie zelf voeren geeft 14 procent aan dat papieren correspondentie wel eens over het hoofd wordt gezien en 26 procent zegt dat digitale correspondentie wel eens wordt gemist. Bijna een op de vijf bedrijven geeft aan moeite te hebben met het digitaliseren van berichtenverkeer. De administratie uitbesteden kan dergelijke problemen oplossen.

De administratie moet altijd compleet zijn

Het is belangrijk dat een administratie op ieder moment duidelijk en compleet is. Het is immers zo dat een belastingcontrole altijd op een onverwacht moment plaatsvindt. Op dat moment moet er een complete administratie overlegd worden die op orde is. Alleen zeer kleine administraties mogen op papier staan. Toch geeft 11 procent van de grotere bedrijven aan dat de papieren facturen niet worden gedigitaliseerd, waardoor een deel van de administratie digitaal is en een ander deel niet. Dit kan bij een controle vervelende gevolgen hebben. De administratie uitbesteden zorgt ervoor dat alles digitaal is en op ieder moment klaar is voor een controle door de belastingdienst.

Bedrijven kiezen vaker voor de administratie uitbesteden

Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van de administratie uitbesteden en zorgen er op die manier voor dat de administratie altijd compleet en duidelijk is. Bedrijven die de administratie uitbesteden aan een ervaren administratiekantoor, zoals Valk Administraties, hoeven zich dan ook geen zorgen te maken over de administratie en kunnen de tijd, die wordt bespaard door het uitbesteden van de administratie, investeren in het laten groeien van het bedrijf.

https://valkadministraties.nl/