Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Energie

De beste energie bespaar tips van het moment

Het wordt weer kouder buiten en de donkerdere dagen komen er weer aan. Nu we allemaal veel thuis werken wordt er ook overdag veel energie gebruikt in huis. We willen voorkomen dat er veel kosten verbonden zijn aan wat er overdag gebruikt wordt. Energie bespaar tips zijn nu dan ook zeker geen overbodige luxe. In deze blog gaan we het hier dan ook over hebben en gaan we kijken hoe we de beste energie bespaar tips kunnen geven.

Energie bespaar tips

Wanneer je het huis verlaat of zelfs de kamer verlaat voor een langere periode is het verstandig om de stekker uit het stopcontact te halen. Anders wordt er alsnog energie verbruik zonder dat dit nodig is, wij noemen dit sluipverbruik. Wanneer apparaten op stand-by staan dan wordt er nog steeds energie gebruikt en deze energie zou bespaart kunnen worden als dit los gekoppeld wordt.

Een andere energie bespaar tip is om normale lampen te vervangen voor LED verlichting. LED lampen zijn duurdere lampen maar het is makkelijker om het terug te verdienen. Een LED lamp is al 85% zuiniger dan andere lampen en zo een lamp gaat ook nog veel langer mee dan een normale andere lamp. Het is een besparing op de lange termijn voor de portemonnee en tegelijk goed voor het milieu.

Als het koud is willen mensen vaak snel de verwarming aan zetten, wat logisch is want niemand wil het koud hebben in zijn of haar eigen huis. Heb jij zit zelf ook vaker maak dan eens een rondje door je huis om te kijken of er spleten en kieren zijn die openblijven. Wanneer dit zo is kan je besluiten om deze meteen dicht te maken. Zo blijft de toch weg uit je huis en hoef je niet direct de verwarming aan te zetten.

Dit zijn maar een aantal energie bespaar tips voor jouw huis. Er zijn nog veel mogelijkheden om ervoor te zorgen dat er energie bespaart kan worden.