Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Dieren

De christelijke zorgboerderij van Barneveld biedt zingeving aan personen met psychische problemen

Psychische problemen, somatische problemen of een combinatie daarvan kunnen een flinke impact op iemands dagelijks leven hebben. Deze impact kan zijn stempel drukken op persoonlijke relaties, maar ook op het gebied van arbeid. Wanneer men betekenisvolle betrekkingen van welke aard dan ook verliest, ligt een gevoel van verminderde zingeving op de loer. Ieder mens, ongeacht zijn of haar leeftijd, wil van betekenis zijn. De christelijke zorgboerderij van Barneveld, Veehouderij Groot Kootwijk, kan hierbij van dienst zijn.

Ontspanning en zingevende activiteiten

Op zorgboerderijen zoals de christelijke zorgboerderij van Barneveld bestaat er voor jong en oud een breed aanbod. Dit is gedeeltelijk gericht op ontspanning, zoals het samen eten of spelletjes spelen, maar gedeeltelijk ook op activiteiten. Het zijn vooral deze activiteiten die voor de zingeving zorgen waar men zo vaak, bewust of onbewust, naar op zoek is. Dagbesteding van de christelijke zorgboerderij van Barneveld kan worden gefinancierd middels WLZ (Wet Langdurige Zorg), PGB (persoonsgebonden budget) en ZIN (zorg in natura). De boerderij is aangesloten bij de coöperatie Boer & Zorg en beschikt over het kwaliteitskeurmerk van de Federatie Landbouw & Zorg.

Dagbesteding voor jong en oud

Veehouderij Groot Kootwijk, gesitueerd in Barneveld, nabij Voorthuizen, Lunteren en Kootwijkerbroek, sluit niemand uit. Zowel jong als oud is welkom. Voor kinderen bestaat er gedurende sommige weekenden en vakanties de mogelijkheid om te blijven logeren. Op de christelijke boerderij in Barneveld is ervaren begeleiding aanwezig met oog voor het persoonlijk welzijn van iedere bezoeker.

Voorbereiding op participatie binnen de arbeidsmarkt

Voor een deel van de kwetsbare burgers binnen onze samenleving zal arbeidsparticipatie in de toekomst niet of zeer beperkt mogelijk zijn. Voor een ander deel is deze kans groter. Voor hen biedt deze zorgboerderij in Barneveld, vlak bij Voorthuizen, Lunteren en Kootwijkerbroek, dan niet alleen zingeving, maar ook voorbereiding op die participatie. Zo snijdt het mes aan beide kanten. De christelijke zorgboerderij van Barneveld begeleidt middels een minder klinische en stigmatiserende zorgsetting.