Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Eten en drinken

De juiste voeding in huis

Terwijl je door de winkel loopt zie je veel lekkere dingen. Je hebt geen boodschappenlijst gemaakt want je hebt ongeveer onthouden wat je nodig hebt. Dit is eigenlijk de meest gevaarlijke manier van boodschappen doen. Want wanneer je iets lekkers ziet zal je merken dat het vrij snel in je winkelwagen ligt. Het kan ook zijn dat je helemaal geen idee hebt wat je deze week wil koken, dus zie je in de winkel wel wat het gaat worden.

De kans is dan vrij groot dat het iets ongezonds gaat worden, in het mom van lekker snel en makkelijk. Met een voedingsschema weet je beter wat je moet gaan kopen. Dan ben je ook meer gefocust om alleen deze producten in huis te halen en kijk je niet veel verder naar alle andere lekkere dingen. Ook heb je elke dag gevarieerde maatlijden waardoor je niet constant hetzelfde eet.

 

Gezonde keuzes maken met een voedingsschema

Dankzij de lijst van je voedingsschema ga je snel gezonde keuzes maken. Je weet wat goed voor je is en pakt sneller de gezonde snack. Niet dat het slecht is om af en toe de reep chocolade te pakken of een andere snack die je lekker vindt. Door dit af en toe te blijven doen wordt het makkelijker om jouw schema vol te houden. Als je van de een op de andere dag volledig stopt met deze lekkernijen zal je lichaam na een tijd snakken naar de snacks. Dit brengt de grote kans dat je jouw schema niet kan volhouden en weer overstapt naar je oude eetgewoontes.

https://web-wings.nl/