Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

De kracht van foto’s gebruiken

Foto’s zijn erg belangrijk in ons leven. We zeggen niet voor niets dat een beeld meer zegt dan 1.000 woorden. Het is dan ook niet gek dat we graag massaal foto’s maken van alles wat we zo’n beetje meemaken. Wil jij optimaal van de kracht van foto’s genieten? Check dan deze invalshoeken om foto’s te gebruiken op een mooie manier.

Versterk je herinneringen met een fotoboek maken

Ons geheugen laat ons regelmatig in de steek. Zeker als we een dagje ouder worden. Foto’s kunnen daarbij fijne herinneringen zijn, die ons erop attenderen wat we allemaal doen, meemaken en ervaren. Met een fotoboek maken weet je vaak weer dingen te herinneren en zo kun je ook een vakantieverhaal vaak al snel weer oplepelen als je de foto’s erbij hebt. Dat is leuk voor jezelf en ook voor een ander die meer over jou wil weten. Een fotoboek maken is dus erg handig en zorgt voor verbinding.

Foto’s praten niet

Verhalen vertellen is mooi. Net zoals een boek lezen of de geur ruiken van een bloem.  Met een fotoboek maken, gebruik je je ogen optimaal. Door de focus op deze zintuigen, krijg je gewoon ook een andere beleving. Je kunt voelen, ruiken, proeven, maar ook vooral goed kijken. Foto’s hoeven niet te praten, om toch heel veel te vertellen…

Sfeer

Met een foto kun je ook heel snel een bepaalde sfeer neerzetten. Dit is ideaal voor in je huis. Op deze manier kun je heel snel de sfeer zo maken dat jij je er prettig voelt. Vooral een mooie grote foto zorgt voor veel sfeer.

Naast grote foto’s zijn natuurlijk de familiefoto’s in menig huishouding een onontbeerlijk onderdeel van het interieur. Het is fijn om je dierbaren dichtbij gewoon zo te kunnen zien. Sommige mensen geeft dit een bepaalde troost. Met één blik op de foto voel je vaak direct al bepaalde emoties die de betreffende foto bij je oproepen.

Gesprek als het geheugen uitvalt

Wat ook fijn is, dat oude foto’s soms helpen bij het geheugen. Met oude foto’s van vroeger kun je soms zo in gesprek komen met bijvoorbeeld iemand die dementeert. Het roept herinneringen op die nog niet zijn verdwenen. Dat is een mooie ingang om ondanks het wegvallen van het stuk geheugen toch met elkaar te verbinden. Naast foto’s zorgt muziek soms ook voor een binding die bijna vervlogen lijkt.