Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Dit moet u weten over sportveldverlichting

Zijn de velden van uw sportvereniging toe aan nieuwe verlichting? Deze dingen wilt u dan vast weten voordat u nieuwe lichten aanschaft.

Sportveldverlichting plaatsen

Een geluk: oriënteert uw vereniging zich op nieuwe verlichting voor de sportvelden, dan krijgt u naast nieuwe lampen vaak een totaalpakket, zoals het onderhoud ervan en vervanging van losse onderdelen als dat op den duur nodig is. Zo zit je niet plotseling zonder licht. Goede verlichting is niet alleen nodig voor geslaagde trainingen en wedstrijden. Bonden van buitensporten zoals voetbal en hockey stellen eisen aan sportveldverlichting. In de hoogste klassen speelt men bijvoorbeeld niet onder masten met een lichtopbrengst van minder dan 500 lux.

Controle sportveldverlichting

Uw sportveldverlichting moet regelmatig worden gecontroleerd, vaak kan dit gedaan worden door het bedrijf dat de verlichting heeft geleverd en heeft u er zelf weinig omkijken naar. Zo zullen de professionals de aansluitkabels controleren en andere elektrische onderdelen bekijken. Condensatoren kunnen snel kapot gaan en daardoor heeft u te makken met een onnodig hoog energieverbruik. Met een beetje geluk hoeft u alleen voor de aanschafprijs van een nieuwe lamp te betalen als deze defect is, of minder lichtopbrengst als deze vele branduren heeft gemaakt of er sprake is van aanslag op de verlichting.

Ledverlichting op sportvelden

 Een duurzaam alternatief is sportveldverlichting met ledlampen. Dankzij een landelijke regeling kunt u met uw sportvereniging aanspraak maken op een subsidie wanneer u kiest voor ledverlichting. In de Routekaart Verduurzaming Sport is het doel vastgelegd om in 2050 de CO2-uitstoot van alle sportverenigingen met 95% te verlagen ten opzichte van 2018. Is uw vereniging zelf eigenaar van de sportaccommodatie, dan kunt u aanspraak maken op een begeleidingstraject om uw accommodatie te verduurzamen. Bent u geen eigenaar, dan kunt u alsnog aanspraak maken, mits uw vereniging wel de energierekening betaalt voor de accommodatie. Wellicht heeft u ook al gehoord van de subsidieregeling Stimuelering Bouw en Onderhoud Sportaccomodaties. U kunt dan aanspraak maken op tien procent extra subsidie voor activiteiten die gericht zijn op energiebesparing en goed zijn voor het klimaat. Was u hiervan niet op de hoogte, dan kunt u tot een jaar na installatie van de ledverlichting informeren naar de subsidie.

https://firefly.online/sportveldverlichting/