Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Drie voor- en nadelen van parttime werken in een bedrijf

Ben jij al een tijdje parttime aan het werk en vind je het heerlijk? Of had je liever toch een fulltime baan gehad waar je zelf bepaalde keuzes kon maken? Je weet eigenlijk van beide kanten niet wat de voor- en nadelen zijn. Gelukkig helpen wij jou een handje in deze blog om de voor- en nadelen uit te leggen van parttime werken bij een bedrijf. Want sommige mensen die een fulltime baan hebben zien alleen grote voordelen. Maar er zijn ook nadelen die waar je goed over na moet denken voordat je officieel overboord gaat.

Meer vrije tijd

Je weet sowieso dat als je parttime gaat werken, dat je meer vrije tijd zal hebben. Je werkt namelijk maar een bepaald deel van de week, dus niet volledig. Deze dagen kun je goed gebruiken om even bij te komen als je taken redelijk zwaar zijn. Of om met het gezin leuke dingen te doen. Je kan namelijk een keer de kinderen van school afhalen of heerlijk een dagje schoonmaken zodat je in het weekend de meeste rust hebt verdient. Daarmee zou je ook nog eens een ander bijbaantje ernaast kunnen nemen die voor extra kosten dekt.

Minder inkomsten

Als je parttime werkt, weet je ook dat je minder zal gaan verdienen. Dit komt natuurlijk omdat je niet een volle werkweek aan het werk bent. Je krijgt alleen de uren betaald die je werkt. Maar dat kan ook betekenen dat je elke maand best krap kunt zitten als het gaat om het betalen van bepaalde hypotheken of andere vaste lasten die voorbij komen. Dus je moet daar goed rekening mee houden of je het dan allemaal kunt betalen.

Voor een gezin ideaal

Maar het grootste voordeel van parttime werken voor een bedrijf is dat je meer tijd kan vrijmaken voor je gezin. Als je bijvoorbeeld een paar dagen vrij bent, kun je met de familie een weekendje erop uit, of heerlijk met de kinderen iets doen. Op deze manier hebben de kinderen niet door dat jij veel moet werken en heb je ook meer het gevoel dat je in hun leven zit.

 

http://werk-en-opleiding.nl