Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Vakantie

Een weekendje weg in de Ardennen

De Belgische Ardennen blijven voor velen Nederlanders één van de favoriete vakantiebestemmingen. Niet alleen is het slechts een klein stukje rijden van de Nederlandse grens, ook krijg je er gegarandeerd een heerlijk vakantiegevoel. Niet alleen is Luik, als het ware de toegangspoort tot het schitterende gebied, perfect voor een korte stedentrip, vooral voor avontuurliefhebbers zijn de Ardennen dé bestemming.

De steengroeve van Hamoir

Met de bijnaam ‘The Rock’ is de steengroeve in de vallei van Hamoir een adembenemend mooi gebied. Het bestrijkt maar liefst 5 hectare en wordt ook wel het Mekka van adrenalinezoekers genoemd. Niet zonder reden, want je kunt niet alleen als een ware alpinist met behulp van ijzeren beugels en kabels een rotswand beklimmen en een vrije val maken. Ook kun je een kano huren of tussen de rotsen mountainbiken, voor een waardig ardennen avontuur.

Met een step door het bos?

In het Franse gedeelte is een zeer unieke ervaring mogelijk: tussen de bomen door steppen. Uiteraard zijn dit niet de gebruikelijke steps die de laatste jaren een opmars maken in de grote steden. De steps die je in de Ardennen gebruikt, hebben wat meer weg van mountainbikes zonder zadel en pedalen. Zo leer je de natuur op een andere manier kennen en je komt tijdens de tocht ongetwijfeld verborgen pareltjes tegen. Mocht je als ware snelheidsduivel het idee hebben dat je met zo’n step geen tempo kan maken, dan heb je het goed mis. Het snelheidsgevoel dat je zult ervaren is ongelooflijk. Voor een avontuur ardennen kun je dus alle kanten op.

https://indardennen.be/activiteiten/avontuur-plezier/