Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Aanbiedingen

Het project managen van nu

Wat is projectmanagement?

Elke organisatie gebruikt projectmanagement. Voor de meer bijzondere werkzaamheden installeert men een projectgroep of een projectorganisatie die met oplossingen moet komen. Vooral in de bouw is de samenwerking tussen verschillende aannemers in de vorm van een projectorganisatie gangbaar. Een projectorganisatie in de bouw is doorgaans ook belast met de uitvoering. Het voordeel daarvan is dat de denkers en de doeners redelijk dicht bij elkaar blijven.

 

Binnen bedrijven en instellingen zijn er projectgroepen en projectorganisaties met betrekking tot een grote diversiteit aan organisatie- en managementproblemen: zoals strategie, bestuur, investeringsbeslissingen, ICT, HRM, kwaliteit, klantgerichtheid en organisatiecultuur. De projectgroep komt vervolgens met aanbevelingen en plannen waar de lijnorganisatie uitvoering aan moet geven. De overdracht naar de lijn blijkt vaak problematisch, wil jij daar beter in worden kijk dan naar een cursus projectmanagement of kijk op learnit.nl voor nog veel meer cursussen.

 

Projectmanagement van innovatie: trends

Veel organisaties starten projecten om te innoveren. Hier doet zich een belangrijke ontwikkeling voor. Het projectmanagement van innovaties krijgt in snel tempo een ander karakter. We kunnen spreken van totaal andere manier van projectmanagement waarbij denken en doen, verstand van zaken en de praktijk beter gekoppeld worden. De titels van de volgende drie artikelen laten daar al iets van zien. De inhoud en de related items bij de artikelen informeren u grondig over deze trend.

 

Leidinggeven aan het onbekende

De innovatiekracht van je organisatie of team versterken.

Een effectief innovatieproces vraagt radicaal ander leiderschap. Het omvat in vier vaardigheden en de nodige voorbeelden.

Innovatie vaak te traag en omslachtig

Twee voorbeelden van een veel dynamischer methode.

De oude modellen exploderen bij het eerste klantcontact.

Why the lean start-up changes everything

Lessen voor verandertrajecten gericht op vernieuwing

De lean start-up principes kennen een hogere succes-score bij innovatie dan de traditionele aanpak. Simpel, snel en succesvol in vier fasen.

 

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht