Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Industrie

Het verschil tussen een ladder en een steiger

Als je geregeld op hoogte werkt, als professional of als hobbyist, dan kun je er voor kiezen om gebruik te maken van een ladder of van een steiger. Een ladder kopen is vaak afdoende om de belangrijkste klussen thuis goed uit te kunnen voeren. Maar soms heb je toch echt een sterke steiger nodig om bepaalde werkzaamheden goed te kunnen doen. Hoe zit dit? In welke gevallen volstaat bij het klussen een ladders en wanneer heb je – als doe-het-zelver of als professioneel klusser – echt een betrouwbare en sterke steiger nodig voor je verbouwing of renovatieklus? In dit artikel lees je alles over deze thema’s! Ontdek wat het verschil is tussen een standaard ladder kopen en kiezen voor de aanschaf van een steiger.

Het belangrijkste verschil tussen een ladder en een steiger of rolsteiger

Een ladder is vooral ideaal als je als schilder of dakgootreiniger op grote hoogte je werkzaamheden goed wilt kunnen uitvoeren. Met een ladder is het eenvoudig om op grote hoogte te komen en je werk te doen. Dat klinkt goed, maar een ladder kopen bij Rolsteiger.net heeft in vergelijking met een rolsteiger aanschaffen ook enkele nadelen. Zo staat een ladder minder stabiel dan een rolsteiger en kun je natuurlijk geen materialen, gereedschappen en accessoires kwijt op het platform van een rolsteiger. Dat is natuurlijk wel een groot nadeel van ladders!

Een ladder is gemakkelijker in het gebruik

Een interessant voordeel van ladders in vergelijking met steigers, is dat ze een stuk mobieler en wendbaarder zijn en daardoor gemakkelijker zijn te gebruiken. Je zet de ladder tegen de muur en klaar ben je. Een rolsteiger daarentegen dien je volgens speciale regels op te bouwen, voor de veiligheid. Ook qua transport is een steiger lastiger dan een ladder. Je hebt namelijk een kar of bus nodig om de steiger op de gewenste locatie te krijgen. En dan ben je er dus nog niet, want dan moet je de steiger vervolgens ook nog opzetten. Heb je daarom de mogelijkheid om een ladder te kopen, kies dan daarvoor. Prettig is namelijk te slotte ook nog het feit dat een ladder voordeliger in de aanschaf is dan een rolsteiger. En je kunt hem ook gemakkelijker opbergen of inklappen en in de schuur doen