Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Salaris bijbaan

Bijbanen zijn voor scholieren en studenten vaak een goede uitkomst om aan extra geld te komen. Zij werken dan voor verschillende bedrijven part time. De één staat in de supermarkt en de ander werkt in de bediening. Er zijn veel part time baantjes beschikbaar, deze baantjes geven vaak een redelijke vergoeding voor het geleverde werk. Maar het verschilt per branche en zelfs per bedrijf hoeveel deze vergoeding is. Zo is loon in een restaurant vaak anders dan in een supermarkt. Ook krijgt het personeel in een restaurant vaak fooi boven op hun loon.

In sommige gevallen krijgen de werknemers zwart uitbetaald, dit heeft verschillende gevolgen, namelijk over het verkregen bedrag wordt geen belasting betaald. Dit kan voor zowel de werknemer als werkgever een linke zaak zijn, als zij worden betrapt op dit soort praktijken dan zullen beide een hoge boete ontvangen. Vaak wordt er ook uitbetaald in contant geld, in veel gevallen kunnen rekeningen niet met contant geld betaald worden. Wel kan de werknemer dit geld op zijn rekening laten storten, maar een vast bedrag per een bepaalde periode op de rekening storten kan bij sommige instelling argwaan opwekken. 

Daarom is het beter en veiliger voor als u uw geld wit laat uitbetalen, tevens als u zwart wordt uitbetaald, bent u zonder contract niet verzekerd. Wees daarom alert en zorg dat uw loon op de juiste manier binnenkomt, op de rekening met een loonstrook. Zo kunt u ook uw loon controleren en aangeven als iets niet klopt.

In veel gevallen zult u dan te maken krijgen met online salarisadministratie. Dit is in vergelijking met vroeger een stuk overzichtelijker en handiger. Bereken salaris nu dan ook zelf en kom erachter wat u nou precies verdient en hoeveel belasting er betaald moet worden. Verder geeft een loonstrook ook een overzicht van een aantal die u krijgt of betaald.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht