Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Groothandel

Sterke drank bij een groothandel inkopen

Goedkope sterke drank

Sommige mensen weten niet precies het verschil tussen sterke alcoholische dranken en minder sterke alcoholische dranken. Wanneer spreekt men precies over sterke drank? Dat is het geval wanneer er een hoger alcoholpercentage in de drank is dan 15%. Dit percentage geldt bij kamertemperatuur en wanneer dit percentage wordt bereikt, spreekt men van sterke drank. Er zijn hier echter wel uitzonderingen op. Neem bijvoorbeeld Advocaat. Advocaat wordt gezien als sterke drank, dit komt doordat er tijdens het productieproces de techniek destillatie heeft plaatsgevonden. Bij deze soort destillatie worden 2 of meer stoffen van elkaar gescheiden. Dit scheiden gebeurt door middel van een verschil in kookpunt van beide stoffen. De ene stof heeft namelijk een ander kookpunt dan de andere stof. Op deze manier kunt u de twee stoffen aan de kook brengen, maar zal de een sneller verdampen dan de andere. Wanneer een van beide stoffen dan opgevangen wordt, zijn de twee stoffen van elkaar gescheiden. Bij jongeren is het vrij normaal om sterke dranken met elkaar te mixen. Een goede verkoper in sterke alcoholische dranken, biedt dit goedkoop aan. Ook is het erg belangrijk dat er een breed assortiment is. Een goede verkoper in sterke alcoholische dranken biedt ruim 90 sterke dranken aan. Daarnaast is het heel fijn als deze sterke dranken weer verkrijgbaar zijn in verschillende volumes, bijvoorbeeld in 50 cl, 70 cl, en 1 liter flessen. Het is ook een groot voordeel wanneer dit goedkoop wordt aangeboden.

Sterke drank in België

Er is een verschil in sterke dranken in Nederland en sterke dranken in België. In België kan namelijk gesproken worden van een sterke alcoholische drank, wanneer de drank niet enkel gisting onderging, maar ook destillatie of toevoeging. Hier zijn echter uitzonderingen op. Dit is namelijk wanneer een alcoholische drank minder dan 1,2 volumeprocent alcohol bevat, ongeacht hun bereidingswijze. In België is het ook toegestaan dat ieder verkooppunt alcoholische dranken schenkt, zo lang ze zich maar aan de wettelijke regels houden.

Sterke drank in Nederland

In Nederland is dit echter anders. Een sterke drank is een alcoholhoudende drank die bij kamertemperatuur voor minimaal uit 15 volumeprocent of meer alcohol bestaat. Wijn is hierbij wel een uitzondering. Door volledige gisting is hij aan zijn volumepercentage gekomen. Voor de bereiding van wijn zijn namelijk gistcellen nodig die pas sterven bij een percentage vanaf ongeveer 11%, dit kan dus niet anders. Sterke drank mag in Nederland ook alleen verkocht worden bij erkende slijterijen, met uitzondering van port, sherry en vermout. Zwak alcoholische dranken mogen echter wel elders verkocht worden.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht