Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Energie

Subsidiemogelijkheden voor een duurzamer bedrijfspand

Indien je de wens hebt om jouw bedrijfspand te verduurzamen dan gelden bepaalde mogelijkheden om dit op een goedkope manier te doen. Aangezien de overheid de overstap naar duurzame energie stimuleert, kun je ervoor kiezen om subsidie aan te vragen. Het is belangrijk om hier voldoende informatie over te hebben. Er zijn namelijk twee opties die de overheid aanbiedt, een optie voor subsidie en een optie voor fiscale voordelen. Bij subsidie krijg je direct geld op de rekening, bij fiscale voordelen hoef je minder belasting te betalen als gevolg van de investering. Voor meer informatie kun je terecht bij meer lezen over zonnepanelen subsidies.

Subsidiemogelijkheden voor ondernemers

De overheid verleent niet alleen subsidie aan huishoudens, maar tevens aan ondernemers. Hierdoor zal de uitstoot van CO2 drastisch verminderen en komen de klimaatdoelstellingen in beeld. Als bedrijf kun je een bijdrage leveren aan een duurzame wereld en tevens winst maken. Vanuit de nationale overheid is er een pot genaamd Investeringssubsidie duurzame energie beschikbaar, gericht op het ondersteunen van ondernemers die een stap richting duurzaamheid willen zetten. De hoogte van de subsidie varieert en hangt af van de zonnepanelen die je aanschaft bij Zonduurzaam

Fiscale voordelen

Er gelden een aantal voordelen indien je kiest voor het verduurzamen van een pand. Je hebt als ondernemer namelijk de mogelijkheid om deze investering af te trekken bij het indienen van vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting. Dit voordeel kan oplopen tot wel 45 procent van het bedrag. Het is belangrijk om op tijd de belastingaangifte in te dienen en alle informatie over de mogelijkheden goed door te lezen. Indien je dit doet, heb je een grote kans op het krijgen van een behoorlijke som geld. 

Subsidieaanvraag indienen

De subsidieaanvraag moet tevens op tijd plaatsvinden, aangezien je anders achter de feiten aan zult lopen. Zorg er dus voor dat je papierwerk op orde is. Meestal moet je binnen drie maanden een bedrag indienen om kans te maken op een regeling. Daarnaast kun je een voorafgaand aan de aankoop van de zonnepanelen een offerte aanvragen bij bedrijven, waardoor je een prijsindicatie krijgt. Kies hierbij vervolgens voor de beste optie, waarbij je de meeste kans maakt op het krijgen van subsidie.

 

Gerelateerde artikelen

De beste voorwaarden voor Solar Frontier zonnepanelen

Hoe kan ik mijn stopcontact zelf thuis vervangen?

Homeopathie ook mogelijk voor dieren