Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Zakelijk

Tips voor het inzamelen van bedrijfsafval

Er zijn een aantal tips wat betreft het inzamelen van bedrijfsafval. Indien jij dit als bedrijf doet, is het belangrijk om medewerkers te overtuigen van de noodzaak om dit te doen. Goede communicatie is dus van belang bij het verzamelen van bedrijfsafval. Leg uit dat je door afval te verzamelen kunt bijdragen aan een duurzame wereld. Daarnaast blijven de kosten laag aangezien het verbranden van afval per soort verschillend is. Zorg er dus voor dat je afval scheidt op een overzichtelijke manier die voor iedere medewerker te volgen is. 

Een overzichtelijke manier van afval scheiden

Je moet een overzichtelijke manier van afval scheiden hanteren, om te voorkomen dat afval op de grond blijft liggen. Plaats bijvoorbeeld meerdere containers, één restafval container is vaak onvoldoende voor de grote hoeveelheid afval die geproduceerd wordt. Daarnaast is het belangrijk om meerdere afvalstromen te verzamelen. Denk hierbij aan de afvalstroming papier en karton of de afvalstroming voor groente en fruit. Door etiketten op deze containers te plaatsen help je de medewerkers bij het correct weggooien van afval. 

Recyclen 

Een andere tip is om te kiezen voor recyclen, aangezien je hiermee de productiekosten voor nieuw materiaal laag kunt houden. Materiaal wordt uit elkaar gehaald en opnieuw gebruik voor een ander doel, dit is een duurzame manier van omgaan met producten. Je draagt bij aan een circulaire economie met minder uitstoot van CO2. Daarnaast zal voor jouw bedrijf de kosten omlaag gaan en de kans op winst vergroot worden. Het recyclen van materiaal levert dus financiële en duurzame voordelen op, waardoor iedere ondernemer hiervoor zal kiezen. 

Inzameling van afval

De inzameling van afval moet op een correcte manier gebeuren, waarbij geldt dat je als bedrijf hier zelf verantwoordelijk voor bent. Bestudeer vooral de wetgeving om op basis van voldoende kennis te handelen. Als je een fout maakt, loop je het risico om een forse boete te krijgen. Indien gewenst kun je ervoor kiezen om een bedrijf in te schakelen die deze taken en verantwoordelijkheden van jou overneemt. Als je het zelf wenst te doen, zorg er dan voor dat je de huidige wetgeving goed bestudeerd hebt.

 

Gerelateerde artikelen

Krijg een goed beeld van jouw ambitie met goede loopbaancoaching in Limburg

Hoe weet ik welke vacature het best mij past?

Groot scherm huren