Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Dienstverlening

Vrachtwagen leasen, dit zijn de voordelen

Als je als bedrijf wilt groeien is het in veel gevallen nodig om te investeren. Of het nu gaat om een nieuw pand of nieuw vervoersmiddel, je hebt altijd de middelen nodig om dit te kunnen doen. Als we kijken naar de logistieke industrie zien we dat veel bedrijven moeten investeren in transportmiddelen. En vrachtwagen leasen is dan een goede optie. Wij hebben een aantal redenen op een rijtje gezet waarom je dit zou kunnen doen. 

Je hebt zekerheid

Een groot voordelen van een vrachtwagen leasen is dat je zekerheid hebt. Je weet precies wat je de komende jaren moet gaan betalen voor de vrachtwagen. Het maandelijkse bedrag staat namelijk al vast. Het is erg fijn als je dit al weet omdat je op deze manier nooit voor verrassingen komt te staan. Ook wanneer er iets mis is of als er iets kapot is, weet je dat je goed geholpen zal worden zonder dat je opeens een grote som geld hoeft te betalen voor een reparatie of iets dergelijks. 

Een groei doormaken als bedrijf

Wanneer je grote aankopen moet doen zoals bijvoorbeeld een vrachtwagen, is het erg vervelend als je dit helemaal in 1 keer moet betalen. Je hebt dan continue problemen met de cashflow in het bedrijf. Wanneer je kiest voor financial lease, zul je dit probleem niet hebben. Je kunt zelfs meerdere vrachtwagens leasen voor je bedrijf zodat je kan blijven groeien zonder over een grote hoeveelheid geld hoeft te beschikken. 

Geld gebruiken voor andere zaken

Je kunt helaas niet alles leasen, maar dat is natuurlijk ook helemaal geen probleem. Wanneer je een vrachtwagen gaat leasen, kun je in ieder geval het geld dat je hier niet aan uit hoeft te geven, gebruiken voor andere zaken. Je kunt dit bijvoorbeeld uitgeven aan nieuw personeel zodat je bedrijf een stuk sneller uit kan breiden. 

https://ondernemerlive.nl/