Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Waarom toch kiezen voor een boekhouder?

Wat doet een boekhouder?

Wat doet een boekhouder precies? Een boekhouder is verantwoordelijk voor de boekhouding van een bedrijf of particulier. Hij zorgt voor het opstellen van financiële rapportages, handelt de salarisadministratie af en zorgt ervoor dat de belastingaangiftes op tijd ingediend worden. Bent u op zoek naar een geschikte boekhouder voor uw bedrijf? Of bent u een particulier en kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw financiële administratie of belastingaangifte? De taken van een boekhouder zijn redelijk divers. Een boekhouder houdt niet alleen de boekhouding bij, maar doet nog veel meer klussen. Denk hierbij aan het opstellen van financiële rapportages tot het indienen van de inkomstenbelasting voor bedrijven en organisaties bij de belastingdienst.

De belangrijkste taken en werkzaamheden zijn:

De belangrijkste taken van een boekhouder is het geven van financieel advies voor particulieren, bedrijven, ondernemers en organisaties. Verder houdt een boekhouder zich ook bezig met het invullen en indien van belastingaangiften voor particulieren en bedrijven. Echter voor grote (inter)nationale ondernemingen hebben vaak accountants in dienst doordat de financiële taken een stuk complexer zijn. Een boekhouder houdt zich verder bezig met het opstellen van financiële rapportages, jaarrekeningen en jaarverslagen. Daarnaast houden ze ook de salarisadministratie bij en de debiteuren- en crediteurenbeheer binnen een onderneming. Boekhouders doen dan ook boekhouding voor: eenmanszaken, Zzp’ers, bv, Vof ondernemingen en stichtingen.

Voordelen van uitbesteding administratie

Een van de belangrijkste voordelen van het uitbesteden van de administratie is dat het een hoop tijd scheelt. Tijd die je kunt gebruiken voor het daadwerkelijke ondernemen: het runnen van je bedrijf, het vinden van klanten, het maken van een marketingplan, het nadenken over nieuwe mogelijkheden en het realiseren van groei.

De belastingregels voor ondernemers verschillen in meerdere opzichten van de regels voor particulieren. Daar is de aangifte tegenwoordig vooraf al bijna volledig ingevuld. Bij bedrijven staan de jaarlijkse inkomsten vooraf niet vast, waardoor het totaalplaatje veel bewerkelijker is. En allerlei (steeds veranderende) fiscale regels. Een boekhouder kent al deze regels als zijn broekzak.

 

https://boekhouderkaart.nl/