Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Waarom zijn bloemen van een bloemenwinkel beter dan die van de supermarkt?

Er gaat niets boven thuiskomen met een vers boeket bloemen! Maar heb je er wel eens bij stilgestaan waar die bloemen eigenlijk vandaan komen? Als je gewoonlijk je bloemen in de supermarkt koopt, is de kans groot dat ze over grote afstanden zijn vervoerd voordat ze de winkel bereikten. Als je daarentegen je bloemen bij een speciale bloemenwinkel koopt, kun je er zeker van zijn dat ze lokaal en met zorg zijn gekweekt. Welke voordelen bloemen van een bloemenwinkel nog meer hebben, lees je in deze blog! 

 

Betere Kwaliteit

Als je bloemen in de supermarkt koopt, neem je een gokje of ze wel of niet vers zullen zijn. Bovendien zijn in de winkel gekochte bloemen vaak al een beetje verlept omdat ze zo lang buiten staan en verliezen ze vaak hun kleur en vorm, zodat ze er niet zo mooi uitzien en niet zo lang meegaan. Omdat plaatselijke bloemenwinkels dagelijks verse bloemen ontvangen, kun je er zeker van zijn dat het boeket dat je kiest vers en mooi is. 

 

Ontwerp

Heb je ooit geprobeerd je eigen boeket te maken? Dat ging waarschijnlijk niet zo makkelijk als je had gedacht! Bloemisten hebben jarenlange training en ervaring in het maken van prachtige arrangementen. Elk element wordt zorgvuldig gekozen om de andere aan te vullen en een samenhangend ontwerp te maken. In de winkel gekochte boeketten kunnen qua kwaliteit, ontwerp of betekenis simpelweg niet op tegen professioneel ontworpen arrangementen.

Betekenis

Het ontvangen van bloemen die speciaal voor jou gemaakt zijn, heeft iets speciaals. Het laat zien dat iemand aan je dacht en de tijd nam om het perfecte arrangement uit te zoeken. Boeketten uit de supermarkt zijn misschien goedkoper en gemakkelijker, maar ze missen de persoonlijke touch die boeketten uit de bloemenwinkel zo bijzonder maakt.

 

Steun lokale bedrijven 

Als je bloemen koopt bij een plaatselijke bloemenwinkel, steun je een klein bedrijf in jouw gemeenschap. Kleine bedrijven zijn de ruggengraat van de Amerikaanse economie, en door bij zo’n bedrijf te winkelen, help je het geld in je eigen stad te laten circuleren 

Help het milieu 

Als bloemen over lange afstanden worden vervoerd, worden ze vaak verpakt in plastic of ander verpakkingsmateriaal dat niet biologisch afbreekbaar is. Deze verpakking belandt op stortplaatsen waar ze jaren blijft liggen zonder af te breken. Als je bloemen bij een plaatselijke winkel koopt, is de kans groot dat ze verpakt zijn in papier dat gemakkelijk gerecycled kan worden. 

 

Dus de volgende keer dat je op zoek bent naar een boeket verse bloemen, sla dan de supermarkt over en ga in plaats daarvan naar je plaatselijke Rotterdamse bloemenwinkel! Zo steun je een klein bedrijf en krijg je bloemen van betere kwaliteit die langer meegaan. Als je gewoon naar een bloemenwinkel kunt gaan en een prachtig boeket kunt krijgen dat met liefde is gemaakt, waarom zou je dan met minder genoegen nemen?