Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Alarmsysteem

Wat is nou precies een Lockpick Gun?

Een pickgun, ook wel bekend als een elektrische lockpick gun, is een mechanisch of elektrisch ontgrendelingsgereedschap voor het halfautomatisch, niet-destructief openen van stiftcilindersloten. Het is een hulpmiddel dat onder andere wordt gebruikt op het gebied van lock picking. 

Lockpickgun

De werking van een lockpick gun is vergelijkbaar met die van de slagsleutel: beide gereedschappen zijn gebaseerd op de slagwerkmethode, die in veel gevallen een relatief snelle en niet-destructieve opening mogelijk maakt zonder een geschikte sleutel in het geval van niet goed vastgezette pensloten. De KLOM lockpick gun maakt het mogelijk om de slagwerkmethode onafhankelijk van het sleutelprofiel te gebruiken, maar vereist nog steeds een zogenaamde spanner voor het draaien van de cilinder.

De lockpick gun bestaat in principe uit een metalen naald die aan de voorzijde van de pickgun is gemonteerd en is verkrijgbaar in verschillende diktes en -vormen. Deze metalen naald wordt zo ver mogelijk in het slot gedrukt, in een positie waarin de metalen naald net boven of onder de kernpennen zit, afhankelijk van de inbouwpositie van de cilinder, zoals te zien is in deze afbeelding:

 

De kernpennen zijn in rood gemarkeerd om ze te onderscheiden van de behuizingspennen in blauw. Boven de behuizingspennen bevinden zich, in het bruin, de behuizingsveren die de pennen zonder sleutel in de vergrendelde positie houden.