Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Wat te doen na een inbraak?

Wat te doen na een inbraak?

 

Het zal je maar gebeuren, je komt thuis van een gezellig dagje wegen je ziet dat je voordeur is opengebroken. Er is ingebroken. Veel mensen weten niet wat ze moeten doen als er bij ze ingebroken is. Wat is verstandig om wel en niet te doen als er bij jou ingebroken is?

 

Politie bellen

Als er is ingebroken ben je natuurlijk als eerste de politie. Het is verstandig om eerst de politie in te schakelen voordat je gaat opruimen of andere stappen gaat ondernemen. Mogelijk zijn er sporen achter gelaten die de politie naar de dader kunnen leiden. Je kan natuurlijk ook gelijk aangifte doen bij de politie. De kans dat ze jouw spullen terugvinden is dan vele malen groter.

 

Bedrijven inlichten

Als je bankpas gestolen is, dan kan je het beste de bank zo snel mogelijk inlichten. Deze kunnen de pas blokkeren zodat de daders er niet ook nog met jou geld vandoor gaan. Als je telefoon gestolen is dan is het slim om je provider te bellen. In sommige gevallen kunnen zij jouw telefoon of simkaart blokkeren. Of deze juist tracken om jou de locatie van jouw telefoon te bepalen. Daarnaast moet je de verzekering op de hoogte brengen van de inbraak. Voeg hier altijd het aangifteformulier bij toe.

 

Slotenmaker bellen

Als laatste is het handig om een slotenmaker in te schakelen. Slotenmaker Roermond is bijvoorbeeld al binnen 30 min op locatie. De slotenmaker zorgt ervoor dat alles weer netjes gerepareerd of vervangen wordt en dat je de woning weer veilig kan afsluiten.

 

http://slotenmaker112.nl/slotenmaker-roermond/