Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Wat zijn de regelingen tijdens een pandemie?

Tegenwoordig zitten we midden in een pandemie. Dit is niet iets waar mensen op zitten te wachten. Dit komt omdat het vervelende consequenties kan hebben. Hierom heeft Nederland een aantal regelingen ingesteld om zo snel mogelijk korte Mette te maken met de pandemie.

Anderhalf meter regel

Eén van de eerste regelingen die ingesteld werd door de overheid is de anderhalf meter regel. Dit is namelijk een effectieve manier om er voor te zorgen dat mensen onderling een stuk minder contact hebben. Dit contact is echter lastig te vermijden.

Op het moment dat we op een afstand van elkaar af staan die minder is dan anderhalf meter, is de kans heel erg groot dat er een besmetting plaats vindt. Dat is iets wat je wilt voorkomen om er voor te zorgen dat zo min mogelijk mensen een besmetting krijgen. Als er veel mensen besmet zijn, springt het virus ook makkelijker over op anderen en is de kans ook groter dat deze muteert.

Als je op een afstand van anderhalf meter van elkaar af staat, is de kans meteen een heel stuk kleiner om besmet te worden. Dit is terwijl het op een afstand van anderhalf meter nog steeds heel erg makkelijk is om goed met elkaar te praten. Op Justius.nl kun je hier meer over lezen.

Sociale zekerheden

Als we praten over regelingen voor een pandemie, begin je ook over een van de rechtsgebieden sociale zekerheid te praten. Dit zijn een aantal wetten die door de overheid opgesteld zijn om er voor te zorgen dat er altijd een vangnet is als er mensen zijn die in financiële nood terecht komen.

Wanneer je het hebt over regelingen die voor een pandemie ingesteld zijn hebt, heb je ook te maken met het sociaal zekerheidrecht. Dit komt omdat er veel ondernemingen die last hebben van de schade die de pandemie aangericht heeft. Dat is natuurlijk iets wat de overheid zo veel mogelijk moet voorkomen. Hierom zijn hier ook een aantal regelingen voor ingesteld.

Zo is er bijvoorbeeld een regeling ingesteld voor een soort lening of gift die een onderneming van de overheid krijgt omdat ze een tijdje gesloten moesten zijn tijdens de crisis. Dit kan in vorm van een lening zijn, maar ook een gift. Ook kan het zijn dat er maar een deel terug betaalt hoeft te worden.

De overheid zelf noemt deze geldsom een corona ondersteuningspremie. Als zzp’er kun je hier een tijdje van rond komen zonder dat je last hebt van de crisis. Dit kan erg voordelig zijn om te doen. Echter is het hiervoor wel belangrijk om er voor te zorgen dat je je van tevoren goed in leest. Hierdoor weet je namelijk zeker dat je geen extra kosten krijgt daar het geld dat je dan van de overheid aan neemt. Daar zit je namelijk niet op te wachten om te moeten betalen als je al problemen hebt met geld door de corona crisis. Hier moet je daarom zeker rekening mee houden.