Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Welke raamdecoratie past bij jouw interieurstijl?

Houd jij van een industriële look? Of gaat jouw voorkeur uit naar romantisch of landelijk? Het kiezen van de juiste raamdecoratie voor in huis is een uitdaging. Iedereen heeft zijn eigen interieurstijl, maar ook elk type raamdecoratie heeft zijn eigen karakter. Hoe kies je dan dé perfectie gordijnen uit die passen bij jouw interieurstijl? In dit artikel helpen wij je met het vinden van de raambekleding die past bij jouw stijl.

Welke interieurstijl heb jij?

 1. Industrieel
 2. Romantisch
 3. Scandinavisch
 4. Luxe
 5. Modern/design

Stijl 1: Stoer industrieel

Eén van de populairste stijlen van het moment is de robuust industrieel. Wat is kenmerkend voor deze stijl? De combinatie van donkere kleuren en stoere materialen. Heb jij ook een industriële stijl?

Brede houten jaloezieën passen hier perfect bij als raamdecoratie, dankzij het natuurlijke materiaal en de stoere uitstraling. Ook kun je gaan voor antraciet rolgordijnen met metalen ketting. En wat dacht je van aluminium jaloezieën?

 • Donkere kleuren: zwart, grijs of donkergroen
 • Strak vormen in het design
 • Stoere materialen: hout, metaal en leder

Stijl 2: Romantische sfeer

Wil jij wat romantiek toevoegen aan jouw huis? Dan zijn vitrages op maat echt een aanrader. Het is één van de meest sfeervolle raambekleding. Kies mooie warme tinten voor intieme sfeer. Deze gordijnen zijn in verschillende stoffen te verkrijgen, dus je bepaalt zelf de gewenste lichtinval.

Wat ook uitstekend past bij romantisch interieur zijn vouwgordijnen. Vouwgordijnen kun je gemakkelijk ophalen en laten zakken, waardoor jij zorgt voor de gewenste lichtinval en privacy.

Stijl 3: Scandinavisch interieur

Bij onze noordelijke bovenburen wordt in hetinterieur veel gebruikt gemaakt van lichte en zachte kleuren. Bovendien zie je vooral strakke en moderne lijnen. Wat hier erg goed bij past, zijn witte of houten jaloezieën, waarmee je zelf de lichtinval bepaalt en de strakke lijnen benadrukt. Haal het natuurlijke licht in huis met grote ramen en transparante gordijnen. Kleuren die uitstekend passen bij Scandinavisch interieur:

 • Wit
 • Lichtgrijs
 • Zachtroze
 • Natuurlijk materiaal als hout

Stijl 4: Luxe uitstraling

Houd jij van luxe? Kies dan voor een luxueuze afwerking om jouw rolgordijn. Ook kun je er voor kiezen om elektrische bediening toe te voegen. Dit wordt steeds populairder.Welke uitvoeringen zijn mogelijk bij een elektrisch rolgordijn?

 1. Ronde cassette: rond van vorm en zit om de rol (buis) van het rolgordijn heen. De kleur van de cassette, gemaakt van aluminium, kun je zelf bepalen (wit, technisch zilver of zwart).
 2. Vierkante cassette: heeft een vierkante vorm en zit net als de ronde cassette om de rol (buis) van het rolgordijn heen.
 3. Montageprofiel: bij een rolgordijn met montageprofiel is de rol van het doek zichtbaar, het profiel zit aan de achterkant vast aan zijsteunen.

Stijl 5: Modern/design

Ben jij meer van design en modern? Dan houd jij waarschijnlijk ook van felgekleurde details en strakke lijnen. Ga voor strak afgemeten maatwerk raamdecoratie. Zo benadruk je de strakke lijnen en komt jouw stijl nog beter naar voren.

Ook bij design zou een mooi afgewerkt elektrisch rolgordijn niet misplaatst zijn. Heb jij dit al overwogen? Voordelen van een elektrisch rolgordijn:

 • Je kunt meerdere rolgordijnen tegelijk bedienen
 • Gemakkelijke bediening met afstandsbediening
 • Ideaal voor hoge ramen
 • Verduisterende of semi-transparante stof
 • Motor is niet zichtbaar

Gerelateerde artikelen

De belastingdienst

Het verhaal van interieuradvies Deurne

De voor en nadelen van zonnepanelen in Almere