Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Financieel

3 keer een persoonlijke lening is zinvol

Als je de kosten en baten tegen elkaar afweegt, zijn persoonlijke leningen een slimme zet in deze drie scenario’s.

Persoonlijke leningen zijn een van de meest veelzijdige soorten leningen omdat je kunt gebruik ze voor zo ongeveer alles. Maar het feit dat ze geen onderpand nodig hebben, betekent dat ze niet altijd de meest betaalbare optie zijn. Omdat geldschieters niets te grijpen hebben als u niet terugbetaalt wat u verschuldigd bent, brengen zij u hogere rentetarieven in rekening. Dus hoewel je een persoonlijke lening in theorie overal voor kunt gebruiken, wil dat nog niet zeggen dat het altijd de beste keuze is. Meerdere keuzes zijn te vinden op https://onlinekredieten.com/. Ga dus goed alle opties na voordat je een besluit neemt. 

Je mag nooit een persoonlijke lening – of welke schuld dan ook – afsluiten voor frivole dingen zoals vakanties, want het kost je alleen maar geld zonder dat het je op de lange termijn voordelen oplevert. Maar er zijn scenario’s waarin een persoonlijke lening heel zinvol kan zijn. Hier zijn er drie.

1. U wilt schulden met een hoge rente consolideren

Een van de beste en meest populaire toepassingen voor persoonlijke leningen is het afbetalen van schulden met een hoge rente, zoals:

  • Creditcardschuld

  • Betaalgelden

De reden dat dit logisch is, is omdat de rentetarieven op persoonlijke leningen veel lager kunnen zijn dan op deze andere soorten schulden. Als u op de creditcard blijft uitgeven of nieuwe betaaldagleningen aangaat om uw oude te dekken, kan uw saldo in de loop van de tijd groeien in plaats van krimpen.

Een persoonlijke lening kan hier een einde aan maken doordat u een voorspelbare maandelijkse betaling krijgt en een saldo dat niet groter wordt. Deze eenvoudige verandering helpt veel mensen om eindelijk hun hoge renteschuld af te betalen — soms schulden die ze al jaren dragen.

Het gebruik van een persoonlijke lening om creditcardschulden af te lossen kan ook onverwachte voordelen hebben, zoals het verhogen van uw credit score. Een groot deel van uw kredietscore is uw kredietgebruiksratio, de verhouding tussen het kredietbedrag dat u elke maand gebruikt in vergelijking met het bedrag dat u tot uw beschikking heeft. Elke maand meer dan 30% van uw beschikbare krediet gebruiken, wordt beschouwd als een teken dat u boven uw stand leeft en kan een negatieve invloed hebben op uw kansen om in de toekomst andere leningen of kredietlijnen te krijgen.

Als u een persoonlijke lening gebruikt lening om uw creditcardschuld af te betalen, uw kredietgebruiksratio zal dalen en uw kredietscore zal dienovereenkomstig stijgen. Maar u moet oppassen dat u geen nieuwe kosten op uw creditcard in rekening brengt die u niet kunt terugbetalen, anders bent u slechter af dan voorheen.

2. U wilt een aantal verbeteringen aan uw huis aanbrengen

Er zijn andere soorten leningen die u kunt afsluiten om verbeteringen aan uw huis aan te brengen, waaronder een lening voor eigen vermogen. Maar als je nog niet veel overwaarde in je huis hebt of je wilt er niet tegen lenen, dan is een persoonlijke lening een andere optie.

Met een persoonlijke lening kun je ongeveer alles aan uw huis, maar als u het de moeite waard wilt maken, gebruik het geld dan om dingen te doen die de waarde van uw huis verhogen, zoals het toevoegen van een nieuwe badkamer of het verbouwen van een keuken. Als je je huis gaat verkopen, krijg je hopelijk in ieder geval een deel van het geld dat je erin hebt gestopt terug.

Het is prima om een deel van het geld te gebruiken om andere upgrades uit te voeren die geen invloed hebben op de waarde van het huis, maar u moet begrijpen dat u dit geld misschien niet terugkrijgt als u op een dag probeert het huis te verkopen.

3. U wilt een grote aankoop financieren zonder afhankelijk te zijn van creditcards

Zoals ik hierboven al zei, kan te veel in rekening brengen van uw creditcards problematisch zijn vanwege hun hoge rentetarieven. Dus sommige mensen vertrouwen op persoonlijke leningen wanneer ze een grote aankoop moeten financieren in plaats van het risico te lopen in creditcardschulden te lopen. Maar om een beter beeld te krijgen verwijzen wij door naar https://geldlenen-met-bkr.nl/. Hierop zetten ze de twee opties nog sterker naast elkaar. 

Het is natuurlijk beter als u helemaal geen schulden aangaat en zelf kunt sparen voor deze grote uitgaven. Budgetteer elke maand een bepaald bedrag voor geplande uitgaven en bouw een noodfonds op om eventuele geplande uitgaven te dekken. Maar als je dit niet hebt gedaan en er plotseling een uitgave opduikt, zoals een grote auto reparatie, is het slimmer om een persoonlijke lening af te sluiten om dit te dekken dan die rekening op een creditcard te zetten. Een persoonlijke lening geeft u in ieder geval een voorspelbare betaling en een leentermijn met een gegarandeerde einddatum, in tegenstelling tot creditcards.

Persoonlijke leningen hebben hun plaats, maar ze zijn niet de beste keuze voor elke situatie. Als een van de drie bovenstaande scenario’s op u van toepassing is, dan is een persoonlijke lening wellicht iets voor u. Werk anders aan het opbouwen van uw eigen persoonlijke spaar- en noodfonds om u te helpen uw uitgaven te dekken zonder schulden aan te gaan.a

https://geldlenen-met-bkr.nl/leningen/2500-euro-lenen/

Gerelateerde artikelen

Voor ieder monument een subsidie

ZZP boekhouder

Count on a tax consultant to do your taxes in the Netherlands