Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Energie

Overstappen van energie biedt mogelijkheden

Overstappen van energie is vaak een hele zoektocht. Er zijn veel verschillende leveranciers die allemaal een andere prijs hanteren voor het leveren van jouw stroom en gas. Daarnaast zijn er ook keuzes over de soort energie die je hebben wilt, jouw contractduur en de combinatiepakketten die de aanbieders in het assortiment hebben. Je kunt er echter ook voor zorgen om een groot deel van jouw energie zelf op te wekken, waardoor je nog minder per maand gaat betalen en uiteindelijk veel geld kunt besparen. Maar welke opties zijn er dan en hoe kun je in dit geval overstappen naar een andere energieleverancier

Overstappen van energie voor een lagere jaarrekening

Overstappen energieleverancier is meer dan alleen een nieuw contract aangaan bij een energieleverancier. Je moet veel verschillende gegevens invullen en daarnaast heb je veel mogelijkheden waar je een keuze uit moet maken. Zo kan een contractduur al een wereld van verschil maken op jouw jaarrekening, maar ook bij welke leverancier je jouw stroom afneemt. Om het voor jezelf aantrekkelijker te maken, kun je jouw eigen energie opwekken door middel van zonnepanelen of een warmtepomp. Hierbij wordt onder andere zonlicht omgezet in energie en opgeslagen in een aparte meter. 

Je ziet het terug op jouw rekening

Het grote voordeel van jouw eigen energie opwekken is dat je deze energie zelf gebruiken, waardoor je nog maar een deel van jouw afgenomen energie gebruikt. Jouw jaarrekening wordt hiermee beduidend lager, waardoor de investering in de panelen zichzelf ook terugbetaalt. Overstappen van energie wordt daarom ook vaak aangeboden in combinatie met jouw zonnepanelen, waardoor er een andere prijsberekening plaatsvindt voor jouw jaarlijkse kosten. Dit maakt het soms nog aantrekkelijker om jouw overstap te regelen en aan de slag te gaan met duurzame energie.