Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Dieren verzekeren

Het je net een nieuw huisdier aangeschaft dan denk je natuurlijk niet meteen aan een dierenverzekering. Toch is het slim om deze vroegtijdig af te sluiten. Je wilt natuurlijk niet dat er iets met jouw viervoeter gebeurt. Maar om te voorkomen dat als er iets gebeurt jij met een torenhoge rekening naar huis gaat is de dierenverzekering in het leven geroepen.

 

Wat is een dieren verzekering

 

Als mens heb je een zorgverzekering en als dier een dierenverzekering. Het komt beide op hetzelfde neer. Het is niet verplicht om je diertje te laten verzekeren, maar het scheelt je wel een hoop onverwachte kosten. Van periodieke controles tot spoedoperaties, de meeste dierenverzekeringen dekken de kosten. De mogelijkheden zijn eindeloos en steeds meer verzekeringsmaatschappijen bieden ze aan.  Het is dus slim om de verzekeringen te vergelijken.

 

Kan je alle dieren verzekeren?

 

In principe wel! Honden en katten zijn natuurlijk veruit het bekendste huisdier en worden daarom ook het meest verzekerd. De meeste pakketten zijn ook op honden en katten aangepast. Wil je je konijn of vogel verzekeren dan kan dat natuurlijk ook. De meeste verzekeraars bieden een pakket op maat aan.

 

Dekt de verzekering alles?

 

Dat hangt ervan af wat voor pakketten je allemaal kiest. De basisverzekering denkt meestal de consulten bij de dierenarts, het plaatsen van chips en operaties. Dit is ongeveer 75 tot 100 procent van de kosten. De premies voor deze verzekering is natuurlijk afhankelijk van welke pakketten je kiest. De kosten van de premie zijn gemiddeld tussen de 5 en 50 euro per maand.

 

Wat als ik met mijn dier op reis wil?

 

Ook daar zijn pakketten voor. Deze zijn vaak aanvullend dus ga er niet zomaar vanuit dat als je dier verzekerd is deze dat ook op reis is. Buiten de verzekering zijn er natuurlijk nog een aantal belangrijke factoren als je je dier mee op reis wilt nemen. Check altijd even de klantenservice Turkisch Airline, KLM, Transavia of Ryanair voordat je op reis gaat. Zo voorkom je verrassingen aan de gate.

 

https://web-wings.nl/