Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Het verschil tussen vapen en e-sigaretten

Je zal de thermen vast wel al eens gehoord hebben. Maar is er eigenlijk een verschil tussen de twee? Het antwoord is nee. Het zijn twee verschillende benamingen voor hetzelfde product. Vapen wordt ook wel dampen genoemd. Ondanks dat ze hetzelfde betekenen is er toch vaker verwarring over. Maar hoe komt dat eigenlijk?

 

Verschillende soorten e-sigaretten

De meeste mensen denken bij het woord vapen aan enorme dampwolken, maar dit is niet helemaal waar. Er zijn namelijk twee soorten vapes. De twee soorten zijn MTL en DL. Dit is ook waar de verwarring tussen vapen en e-sigaretten vandaan komt.

 

MTL en DL

MTL staat voor Mouth to lung. Hierbij inhaleer je dus van mond naar long. Dit is het meest vergelijkbare met gewone sigaretten. Daarom worden vapes die op deze manier werkt vaak een e-sigaret genoemd. DL staat voor Direct lung. Je inhaleert dus direct naar de longen. Deze manier is het meest te vergelijken met een waterpijp of een diepe ademhaling. Daarom wordt dit vaker vapen genoemd. DL vapes geven vaak meer damp af dan MTL vapes. Er zit geen verschil in de basis werking van de twee.

 

E-liquid

 E-liquid is de vloeistof die wordt verdampt in de vapes. Je hebt hier verschillende soorten en merken van. Je hebt bijvoorbeeld hele sterke e-liquids zoals Vampire Vape, maar ook lichtere varianten Silverline. Het grootste verschil zit hem in de nicotine sterkte en PG/VG basis verhouding.

 

https://wizzits.com/e-liquid/vampire-vape/