Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Een goede rieten dak voor je huis

Een rieten kap voor je huis, voor veel mensen is het een droom. Het grappige was dat rieten daken vroeger veel meer iets waren voor de armere mensen en dat je bij de rijkere mensen juist dakpannen zag, die toen heel erg in opkomst waren. Tegenwoordig zijn de rollen weer omgekeerd en zie je dus steeds meer weer de rieten daken, maar dan nu in het luxere woonsegment. Heb je bijvoorbeeld als de juiste rietdekker gezocht? Goed om te weten is dat er ontzettend veel mogelijk is, alles naar jouw smaak, wensen en budget.

Wat misschien wel fijn is om te weten, is dat een rieten dak tegenwoordig in constructie net zo prima is als de meer reguliere daken van dakpannen en beton. Een rieten dak gaat, indien goed aangelegd, ook makkelijk 30 tot 40 jaar mee.

Ook brandveiligheid is tegenwoordig een stuk beter onder de rieten daken. Waar men vroeger alleen droog riet gebruikte, gebruikt men nu ook andere technieken. Een van de bekendste toepassingen en ook de meest doeltreffende, is het combineren van riet en dakpannen. Dat klinkt misschien gek, maar de dakpannen worden alleen maar als fundament gebruikt en zijn dus ook niet meer te zien wanneer het dak is afgerond. Ze worden enkel en alleen gebruikt om onder het riet te gebruiken en zo de constructie een stuk steviger te maken.

Ook met de brandveiligheid zit het tegenwoordig wel goed. De combinatie met dakpannen heeft rieten daken al een stuk veiliger gemaakt, maar ook het riet zelf wordt behandeld en dat zorgt ervoor dat vuur veel minder grip kan krijgen op het riet. Je hebt tegenwoordig ook nog de keuze voor kunstriet. Dat ziet er net zo mooi uit maar is minder brandgevaarlijk en er groeien bovendien minder snel mos en schimmels op, waardoor je dak ook weer langer mee kan.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht