Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Dienstverlening

Nu ook xbrl voor accountants

De accountants zijn massaal heel blij met de komst van xbrl voor accountants. Het is eindelijk iets waar ze mee kunnen werken en iets waar ze veel tijd mee kunnen besparen.

Xbrl is ontwikkeld voor het opstellen en delen van financiële gegevens. De gegevens worden over het internet gedeeld. Dit bespaart veel tijd voor de accountants. Veel informatie is ook direct beschikbaar voor de accountants. Dankzij de xbrl voor accountants is het vaak niets eens meer nodig om naar de locatie van een bedrijf te gaan voor controle. Vaak gaan de accountants een aantal dagen bij het bedrijf zitten waar ze een controle uitvoeren. Dit omdat ze dan gelijk toegang hebben tot veel informatie. Met heen en weer mailen gaat het vaak te traag.

Door xbrl voor accountants gaat het proces sneller. De accountants hebben direct toegang tot de financiële informatie. Het bedrijf moet dan natuurlijk ook gebruik maken van xbrl. Het word dan ook steeds vaker verplicht om xbrl te gebruiken voor het aanleveren van rapporten. Dit bespaart niet alleen de accountants tijd maar ook de bedrijven zelf. Straks is xbrl voor accountants dan ook noodzakelijk en een meerderheid van de accountants vind dit helemaal niet erg. Zo word hun werk een stuk makkelijker.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht