Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Originele kerstbomen: Ideeën en trends

Voor de liefhebbers van speciale data, presenteren wij enkele kerstbomen die trending zijn voor 2022. Ze zijn echt ontworpen en bevatten pittoreske details die echte kerstlandschappen uitbeelden, zodat ze met succes ieders aandacht kunnen trekken.

Sinds oktober is het normaal om kerstbomen en versieringen van allerlei aard te vinden, en beetje bij beetje ontwaakt onze kerstgeest.

We beginnen met het plannen van de kerstboom die we in ons huis of bedrijf zullen hebben, en daarom presenteren we vandaag enkele voorstellen die in 2022 in de mode zullen zijn. Bekijk ze!

Trends

Voor deze kerst worden sommige trends en thema’s met meer kracht verwacht. Daaronder vinden we de Scandinavische stijl, kleuren die sneeuw oproepen, het gebruik van metalen ornamenten en een ander groot thema dat al klassiek is, dat te maken heeft met speelse en kleurrijke elementen.

Scandinaviërs

Scandinavische stijl decoratie is steeds meer ruimte jaar na jaar, en Kerstmis is geen uitzondering. Dit is een trend die we steeds sterker zien.

Het minimalisme en natuurlijke kleuren zoals wit en beige zijn de hoofdrolspelers in deze composities.

Wit, grijs of zilver

Echt een originele kerstboom die doet denken aan koude arctische landschappen, met tinten van wit, grijs en zilver, zijn een andere trend.

Zij passen zeer goed bij alle inrichtingsstijlen, of het nu gaat om een zeer modern huis of een oude stijl.

De combinatie van wit en zilver is een zeer elegante combinatie. Sommige zwarte details kunnen ook bijdragen tot een creatieve en elegantere ruimte.

Klassiek

Kerstbomen met een klassiek ontwerp zullen nooit uit de mode raken. De intense tinten groen en rood, gecombineerd met gouden details, maken van deze boom zonder twijfel de hoofdrolspeler in de ruimte.

Met deze kleuren kunt je heel sobere of juist leuke bomen maken. De tip voor een donkergroene kerstboom is om versieringen te plaatsen die een hoog contrast genereren.

Goud en wit

De kleur goud is perfect voor kerstfeestjes. De witte kleur past er heel goed bij, en de lichtjes met gouden glittertjes geven een heel magische zachte gloed.

Enkele zwarte details geven het een meer ontspannen en eigentijdse look. Koper is ook in de mode.

Groen en goud

Groene bollen staan mooi samen met gouden bollen.

Het is aan te bevelen niet te veel versieringen aan te brengen en zo het uiterlijk van de boom te verzachten. Het grote voordeel van met goud versierde bomen is dat ze perfect staan in traditionele en hedendaagse woningen.

Leuke kleuren

Kerstbomen zijn ongetwijfeld het belangrijkste element in elke kerstdecoratie, aangezien zij het meest representatieve element zijn en meer leven in huis brengen. Om ze te versieren, kunt je bollen in heldere en levendige kleuren gebruiken.

Originele kerstbomen

Bomen met originele versieringen zijn ideaal om dat speciale tintje over te brengen dat Kerstmis kenmerkt. Een kerstboom versierd met ornamenten die volledig van papier zijn gemaakt, is bovendien creatief en gemakkelijk te maken.

Een kerstboom creëren die volledig bedekt is met engelen is een van de alternatieven die de boom de zo gewilde kerstsfeer zullen geven. Het is vooral aan te bevelen voor ruimtes waar kinderen zijn, omdat zij gefascineerd zullen zijn door het voorstel.

Kleurrijke figuren, poppen, snoepgoed en cadeautjes bieden ons ook bijzonder aantrekkelijke ontwerpen.

Kerstbomen voor kleine ruimtes

In de loop der jaren zijn we eraan gewend geraakt dat wanneer we het over Kerstmis hebben, we denken aan grote versieringen, die een behoorlijke ruimte in de woonkamer in beslag nemen. Maar niet iedereen heeft genoeg ruimte om een boom op te zetten. Daarom hebben wij enkele voorstellen voor kleine ruimtes.

Een kleine boom in de hoek van het huis kan een van de alternatieven zijn. Of zelfs een boom op een plank kan de oplossing zijn.

Maar we vinden ook een van de meest ongewone, makkelijke en creatieve ideeën. Wij hebben het over het gebruik van de muur en alleen de muur, om daar wat de figuur van de boom voorstelt neer te zetten, en dan gewoon een kleine ruimte op de vloer in te nemen, om de geschenken neer te zetten.

Er kan een wereld van mogelijkheden opengaan. Je kunt een boom maken die op de muur is geschilderd, met gekleurde kleefband, met kerstballen die op de muur zijn geplakt en zelfs met lichtjes, die in de vorm van een dennenboom zijn geplaatst.

Tegenwoordig zijn er behangsels, om een gemakkelijk cijfer te krijgen, waardoor de muur niet verslechtert. Hoewel je ook een heel mooi model kunt krijgen door middel van droge takken.

De ideeën worden zeer gevarieerd wanneer we ons concentreren op het genereren van de figuur op de muur. Bijvoorbeeld decoraties in metaaltinten, retro, rustieke decoraties of een andere stijl, waarmee een echt kunstwerk wordt gecreëerd.

Een ander idee zou zijn om LED-lampjes te plaatsen, zodat er ’s nachts een mooi effect ontstaat.

Een kerstboom van hout

Dit voorstel is even eenvoudig als leuk. Stukken hout van verschillende afmetingen kunnen in de vorm van een boom worden geassembleerd en versierd, volgens het tie dye concept, met handgemaakte ornamenten.

Voor wie niet over handvaardigheid beschikt, is het mogelijk een houten kerstboom in gespecialiseerde winkels te kopen. Een prominent model is de spiraalvormige houten kerstboom, die het gevoel geeft dat de ornamenten zweven.

Een houten kerstboom is perfect voor omgevingen met een rustieke of minimalistische decoratiestijl. Om de decoratie compleet te maken, kunt je investeren in LED-knipperlichten.