Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Financieel

Wat is een persoonlijke lening?

Je auto is weer eens kapot en dit is al de zoveelste keer dat je hem naar de garage moet brengen. Nu wordt het toch echt eens tijd voor een andere auto. Je stelt een budget op en gaat op zoek. Op internet zie je een prachtige zwarte auto die geheel aan jouw wensen voldoet. Op één klein detail na… de prijs. Maar je hoeft deze wagen nu niet op te geven. Met een persoonlijke lening is hij toch binnen handbereik. Bij een persoonlijke lening leen je één keer een bedrag dat je ook in één keer in zijn geheel uitbetaald krijgt. Hiermee kan je je tweedehands auto toch financieren.

Kenmerken van een persoonlijke lening

Een persoonlijk lening heeft een aantal kenmerken. Zoals zojuist vermeld krijg je het geld in één keer gestort en dus niet in termijnen. Het rentepercentage en de looptijd van de lening worden vastgelegd. Je gaat iedere maand een afgesproken bedrag terug betalen. Op deze manier weet je precies wanneer je lening volledig is afgelost. Zo weet je waar je aan toe bent en dat geeft zekerheid.

Voor- en nadelen van een persoonlijke lening

Zoals alles heeft ook een persoonlijke lening zo zijn voor- en nadelen. We zullen er een aantal voor je op een rijtje zetten. We beginnen met de voordelen. Door de vast looptijd, weet je precies wanneer je klaar bent met aflossen. Wel zo fijn om te weten! Ook betaal je een vast maandbedrag. Hier kan je dus goed rekening mee houden met je maandelijkse uitgaven. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk over het geld beschikken, want anders is de auto die je op het oog hebt misschien wel al verkocht. Ook dit is een groot voordeel van een persoonlijke lening. Je beschikt namelijk direct over het geld en kan het dus ook meteen besteden aan je auto. Het lijkt alsof er alleen maar voordelen zitten aan een persoonlijke lening. Toch zijn er ook een aantal nadelen. Een persoonlijke lening is namelijk minder flexibel dan een doorlopend krediet. Je kunt de afgeloste bedragen niet weer opnemen. Dit zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/