Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Gezondheid

EMDR behandeling

EMDR is een afkorting voor eye movements desensitization and reprocessing. Het is een methode die speciaal is ontwikkeld voor mensen met een enorme traumatische ervaring. Deze ervaring kan verschillen van pesterijen tot een verkeersongeval. Het heeft over het algemeen een enorme invloed gehad op iemands leven. Vaak worden deze ervaraingen op eigen kracht verwerkt, maar het kan gebeuren dat men psychische klachten gaat ontwikkelen. Vaak gaat dit gepaard met opdringende herinneringen aan deze schokkende gebeurtennis. Keer op keer beleven ze het moment opnieuw, hebben last van nachtmerries of hebben schokkende flashbacks. Het is dus eigenlijk een soort van post traumatische stress stoornis.

Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van een EDMR behandeling en uit resultaten blijkt dat cliënten goed op de behandeling reageren. Tijdens een behandeling zal de therapeut vragen om terug te denken aan de gebeurtenis. Eerst zal dit zijn om informatie op te doen over de beleving. Later zal het verwerkingsproces startten. De patiënt wordt dan afgeleid door de arts terwijl die nog vragen stelt over de gebeurtenis. Dit brengt een stroom geachte op gang. Door de oogbewegingen zullen de gedachten haar emotionele kracht en lading verliest. De reactie op de gebeurtennis zal dus steeds minder worden, de beelden worden waziger of kleiner en het slachtoffer begint ze dus te verwerken. Het kan ook zijn dat de gedachte word vervangen door een andere gedachte of dat men tot nieuwe inzichten komt. Door sterk te denken aan de ervaring, hem terug te halen en mee te maken zal de herinnering verwerkt worden en verdrongen worden.

Een EDMR behandeling kan gelukkig ook in de buurt, ik kom zelf uit Nootdorp en als ik google psycholoog nootdorp of psycholoog delft kan ik gelijk een schat aan ervaring vinden over de psychologicshe behandeling. Vaak rust er een soort taboe op het afstappen naar een psycholoog, maar uiteindelijk zal je merken dat je er oprecht beter op wordt.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht